Site icon Autonome Antifa

Διαδήλωση με αφίσα ενάντια στην εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους! 06.2015

Δείτε εδώ την προκήρυξη και την αφίσα της διαδήλωσης.

Οι «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες». Η «πετρελαιοφόρος Ανατολική Μεσόγειος». Οι «συμμαχίες» με την Αιγυπτιακή στρατιωτική δικτατορία και το κράτος του Ισραήλ. Όλα αυτά τα καινούρια φρούτα που εμφανίστηκαν στο δημόσιο λόγο, εμπεδώθηκαν και έγιναν καθομιλουμένη με όλο και μεγαλύτερη ένταση από το 2010 και μετά, εκφράζουν μια κρατική στρατηγική.

Το ελληνικό κράτος φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί τη διάλυση της Μέσης Ανατολής για να κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια στρατηγική παλιά, που έρχεται από τη δεκαετία του ’50, το «κυπριακό» και τον Στρατηγό Γρίβα. Είναι μια στρατηγική με συνέχεια, που εμφανίζεται ξανά και ξανά μέσα στις δεκαετίες, είτε με «αριστερές» είτε με «δεξιές» κυβερνήσεις. Είναι μια στρατηγική που εμφανίζεται ξανά σήμερα, ταυτόχρονα με την «κρίση χρέους». Ήδη φέρνει το ελληνικό κράτος σε σύγκρουση με τους γύρω του, και ειδικά με την Τουρκία.

Πάνω απ’ όλα όμως, είναι μια στρατηγική που στρέφεται εναντίον μας. Στα νότια Βαλκάνια, όπως παντού, οι «γεωπολιτικές φιλοδοξίες» πάντα έχουν τραγική κατάληξη, Και πάντα το τίμημα πληρώνεται από την εργατική τάξη. Η «γεωπολιτική λύση» στα προβλήματα του ελληνικού κράτους, για εμάς σημαίνει θάνατο.

Βρισκόμαστε εκεί που βρέθηκαν μυριάδες σαν κι εμάς στο παρελθόν. Ο πόλεμος των αφεντικών εξελίσσεται παγκόσμια. Οι ήττες μας, πρόσφατες και αρχαίες, βαραίνουν τα χέρια και τα μυαλά μας. Το δίλημμά μας είναι για άλλη μια φορά απλό: Είτε ενάντια στο ελληνικό κράτος, είτε κρέας για τις καταστροφικές μηχανές του.

Και πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα:

Φτύνουμε τις «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες» τους! Οικόπεδα στη θάλασσα βλέπουν μόνο τα αφεντικά!

Δε θέλουμε ούτε να ακούμε για τα ανύπαρκτα «πετρέλαια»! Δεν είμαστε παιδάκια για να μας κοροϊδεύουν με κρυμμένους θησαυρούς!

Καγχάζουμε μπροστά στις «συμμαχίες» τους! Λες και μπορούν να «συμμαχήσουν» οι λυσσασμένοι!

Περιγελάμε τις θεωρίες της εξάρτησης, δεν πιστεύουμε σε «τρόικες» και «μνημόνια»! Το ελληνικό κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα, τα δικά του σχέδια, τη δική του συνέχεια!

Σιχαινόμαστε τον πατριωτισμό, δεξιό και αριστερό, δεν πάμε στον στρατό, μισούμε το ελληνικό κράτος και τα σχέδιά του.

ANTIFA ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΗΝ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΤΟΥ

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6-2015

6:00 Μ.Μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ




Δείτε ακόμα:

Exit mobile version