Site icon Autonome Antifa

Επιστήμη και μέτρηση στο πολύπαθο Μπέργκαμο

Τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2022. Τα έγκριτα μέλη της εκδοτικής αντιφασιστικής κολλεκτίβας Antifa ScriptaTM είχαμε μόλις επιστρέψει από τις διακοπές (πάντα πάμε όλες μαζί διακοπές, για λόγους ασφαλείας). Ευτυχώς, όταν φτάσαμε στο σπίτι ανακαλύψαμε ότι αυτή τη φορά δεν μας είχαν κόψει το ρεύμα, άρα μπορούσαμε (τι άλλο;) να καθαρίσουμε το ελεεινό μας ψυγείο από τις μορφές ζωής που είχαν αναπτυχθεί εν τω μεταξύ.

Ψυγείο λοιπόν. Και ραδιόφωνο.[1]Κακά τα ψέματα, ακόμη και ο σκληρότερος βετεράνος των καταλήψεων, όταν καθαρίζει ψυγείο μετά από διακοπές … Continue reading ΕΡΑ 1 γιατί είναι κυριλέ Συριζαίοι και κράτος κανονικό. Ώρα 9:00 το πρωί και πέσαμε στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη[2]“Καθρέφτης” της ΕΡΑ 1, 31/8/2022, στις 9:30 το πρωί. Ολόκληρη η εκπομπή εδώ … Continue reading Καλεσμένος του Μιχαηλίδη ήταν ο Σωτήρης Αδαμίδης, «Διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών». Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, ο κύριος Αδαμίδης από την αρχή της πανδημίας «ακολουθούσε μία ολιστική προσέγγιση στην ενημέρωσή μας» (26:41). Κι επειδή ιδέα δεν είχαμε τι σημαίνει αυτό, στήσαμε αυτί.

Που λέτε, πρώτα είπαν τι καλά που πάει το πράμα με τον ιό και πόσο καλύτερα είμαστε τώρα χάρη στις θυσίες μας και τα θαυματουργά εμβόλια αλλά πάλι πρέπει να προσέχουμε και βάλτε μασκούλα. Μετά όμως, ο δημοσιογράφος Μιχαηλίδης άρχισε να εκφράζει κάτι προβληματισμούς. Συγκεκριμένα, τον προβλημάτιζε που από την αρχή της πανδημίας, το ελληνικό κράτος έχει μετρήσει «4.71 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και 32.335 θανάτους». Αυτά τα νούμερα, είπε, προκαλούν «συζητήσεις και προβληματισμό». Γιατί εν τω μεταξύ, για παράδειγμα το Ισραήλ με περίπου ίδιο πληθυσμό και ίδιο αριθμό κρουσμάτων, κατέγραψε μόνο 11.000 θανάτους. Πώς γίνεται αυτό κύριε διευθυντά μου, κύριε Αδαμίδη μου; Γιατί, ξέρετε, κάποιοι αποδίδουν τη διαφορά στον τρόπο καταγραφής των θανάτων (34:09)

Πράγματι, ο κύριος Αδαμίδης συμφώνησε. Συγκεκριμένα:

Αδαμίδης: Από την αρχή της πανδημίας είχα δηλώσει δημοσίως ότι “dying with the covid” δεν είναι το ίδιο με το “dying from the covid”. (35:00). Υπήρξε μία ανάγνωση των θανάτων με τρόπο που δεν ήταν αυτός που εγώ θα θεωρούσα σωστό διότι, όπως είπε και πρόσφατα ο υπουργός υγείας, μπαίνει κάποιος με διάγνωση ότι έχει κόβιντ ενώ έχει μπει με έμφραγμα, οπότε αν χάσει τη ζωή του, αυτός ο άνθρωπος δεν έφυγε από τον κόβιντ, έφυγε και με τον κόβιντ. Αυτό μπορεί να μείωνε το ποσοστό σε τρομερό βαθμό. Αυτό είναι καλό.

Μπροστά σε τούτη την επιστημονική παραδοχή, ο δημοσιογράφος Μιχαηλίδης υπερθεμάτισε:

Μιχαηλίδης: (37:10) Το πώς καταγράφονται οι θάνατοι με είχε απασχολήσει απο καιρό και διάβασα αρκετές έρευνες. Από τις αιτίες θανάτου, όπως καταχωρίζονται στα νοσοκομεία όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος, μπορεί να καθοριστεί η πορεία της ιατρικής και το πού θα πάνε τα χρήματα για έρευνες. Για παράδειγμα στην Αμερική, και έχω υπ’ όψη μια εμπεριστατωμένη έρευνα ως προς αυτό, επί καθήκοντι γιατροί έγραφαν το σύνηθες «από ανακοπή καρδιάς» και όχι «από καρκίνο» που ήταν και το πραγματικό αίτιο. Μήπως εδώ υπάρχει ένα… δεν θα το πω πρόβλημα, αλλά… υπάρχει εδώ μια πολιτική; (38:00)

Αδαμίδης: Υπάρχει μια δυσκολία στο διάβασμα της εξέλιξης ενός περιστατικού και δεν είναι πάντα εύκολο… Θυμάμαι στην αρχή της πανδημίας που είχα μια επικοινωνία με τους Ιταλούς συναδέλφους, όταν διαβάζαμε για τα κρούσματα στην Ιταλία και είχαμε τρομάξει οι πάντες με το τι γινόταν στο Μπέργκαμο και αλλού, και είχα ρωτήσει τότε ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό των απωλειών μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των θανάτων εκεί. Και η απάντηση που είχα πάρει τότε ήταν ένα 14% του συνόλου (38:57). Και αυτό με είχε παρηγορήσει, με είχε κάνει να το ψάξω περισσότερο, για να μπορέσω να τολμήσω να βγω και να πω ότι έχουμε μεν αυτή την απειλή, έχουμε αυτή την τεράστια μεταδοτικότητα του νέου ιού, αλλά έχουμε κι ελπίδα.

Μιχαηλίδης: Μάλιστα, σας ευχαριστώ.

Αδαμίδης: Κι εγώ ευχαριστώ, χαίρετε.

Είδατε; Είναι και πολιτισμένοι! Εμείς εν τω μεταξύ ανακαλύψαμε ότι ασυναίσθητα είχαμε αρχίσει να μασουλάμε το σφουγγαράκι σκοτς μπράιτ. Φτύσαμε τα πράσινα γιατί δεν είχαν απορροφήσει αρκετές θρεπτικές ουσίες απ’ το ψυγείο, και πήγαμε στη μπάρα της γνώσης. Γράψαμε «Μπέργκαμο νεκροί». Πάνω πάνω ήρθε ετούτο εδώ:[3]«Κορωνοϊός: Ένας χρόνος από την ημέρα που σταμάτησε τον χρόνο στο Μπέργκαμο», Πρώτο Θέμα, 18/3/2021, εδώ … Continue reading

Εδώ ο Μάριο Ντράγκι, ο άνθρωπος η υπογραφή του οποίου επικυρώνει τα χαρτονομίσματα που έχουν απομείνει στην τσέπη σας, είχε σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να θυμηθούμε την τραγική επέτειο ένα χρόνο μετά. Με την ευκαιρία, οι καλοί δημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος μας θύμιζαν τη φωτογραφία από την κόλαση. Με τα 9 καμιόνια πτώματα.

Για μια στιγμή όμως. Αν μόνο το 14% των δηλωμένων νεκρών από τον ιό είχαν όντως πεθάνει από τον ιό… και αν οι Ιταλοί συνάδελφοι του κυρίου Αδαμίδη το ήξεραν εξαρχής – και του το ‘λεγαν κι απ’ το τηλέφωνο… αυτό σημαίνει ότι εν γνώσει τους τα καμιόνια (και γενικώς τα νούμερά τους) είχαν μέσα κατά 86% ράντομ πτώματα μαζεμένα από τα νοσοκομεία; Δηλαδή, όχι μόνο κάποιος είχε αποφασίσει να μαζέψει πολλά ράντομ πτώματα και να τα χώσει σε πολλά καμιόνια και πολλές στατιστικές, αλλά και οι καλοί Ιταλοί ιατροί φίλοι του κυρίου Αδαμίδη το ήξεραν;

Ε ναι, έτσι ακριβώς έγινε. Μάλιστα, οι Ιταλοί φίλοι του κυρίου Αβραμίδη, δεν ήταν οι μόνοι ήρωες με λευκές μπλούζες που γνώριζαν εξαρχής το συγκεκριμένο ζητηματάκι. Δίπλα τους βρίσκουμε «αυτό που οι περισσότεροι κλινικοί γιατροί και οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας αναφέρουν: ότι, δηλαδή, σε ένα μεγάλο ποσοστό των θανάτων που καταγράφονται ως COVID, η συγκεκριμένη νόσος δεν ευθύνεται για την κατάληξη του ασθενούς».[4]Πέννυ Μπουλούτζα, «Το 47,6% των θανάτων είναι με COVID-19 και όχι από COVID-19», Καθημερινή, 9/8/2022, εδώ … Continue reading Τώρα τελευταία, το λέει και ο υπουργός. Και ο κύριος Μιχαηλίδης. Και ο κύριος Αβραμίδης. Για φανταστείτε να το είχαν πει τότε που μας χώνανε μέσα και μας ρίχνανε τα πρόστιμα, ε; Τότε που μας μοστράρανε τα καμιόνια στο τουίτερ δίχως λεπτές επεξηγήσεις, ε; Τότε που μας ξηγήθηκαν τη χούντα με τις μάσκες και τους κωδικούς QR, ε; Για φανταστείτε ακόμα και το 14% που λέγανε στα τηλέφωνα να ήταν κι αυτό κάπως… υπερεκτιμημένο, ε; [5]Εδώ λάβετε υπ’ όψη ότι οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες πολύ δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ως αιτία … Continue reading

Όπως και να ‘χουν οι εκτιμήσεις πάντως, το σίγουρο είναι ότι η υποψία του κυρίου Μιχαηλίδη επαληθεύεται. «Υπάρχει εδώ μία πολιτική».
Υπάρχει μια πολιτική. Υπήρχε εξαρχής. Μια πολιτική πρόκλησης μαζικού τρόμου.
Γεγονός όντως παρηγορητικό, γιατί αλλιώς θα υπήρχε μόνο ιός.

Κι έτσι παρηγορημένες που λέτε, επιστρέψαμε από τις διακοπές.
Και τελικά καθαρίσαμε και το ψυγείο, με καινούριο σφουγγαράκι.
Γύρω μας ένα κάρο σφουγγαράκια σβήνουν ό,τι σβήνεται. Και ξεπλένουν ό,τι ξεπλένεται.
Σαν να μην υπάρχει αύριο.

References
1 Κακά τα ψέματα, ακόμη και ο σκληρότερος βετεράνος των καταλήψεων, όταν καθαρίζει ψυγείο μετά από διακοπές χρειάζεται έναν κάποιο αντιπερισπασμό.
2 “Καθρέφτης” της ΕΡΑ 1, 31/8/2022, στις 9:30 το πρωί. Ολόκληρη η εκπομπή εδώ https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/kathreftis/ondemand/190913/kathreftis-me-ton-xristo-mixailidi-31-08-22/. Στα όσα ακολουθούν έχουμε βάλει και τα δευτερόλεπτα από αυτό το stream για να τα βρίσκετε και μόνοι σας, σαν τον Ουίνστον Σμιθ.
3 «Κορωνοϊός: Ένας χρόνος από την ημέρα που σταμάτησε τον χρόνο στο Μπέργκαμο», Πρώτο Θέμα, 18/3/2021, εδώ https://www.protothema.gr/world/article/1105882/koronoios-enas-hronos-apo-tin-imera-pou-stamatise-ton-hrono-sto-bergamo/
4 Πέννυ Μπουλούτζα, «Το 47,6% των θανάτων είναι με COVID-19 και όχι από COVID-19», Καθημερινή, 9/8/2022, εδώ https://www.kathimerini.gr/society/561992266/to-47-6-ton-thanaton-einai-me-covid-19-kai-ochi-apo-covid-19/. Όπως βλέπετε, «το πραγματικό ποσοστό νεκρών» με τη σειρά του, μπορεί να επιδείξει εξίσου θαυμαστή ευκαμψία. Τι ωραία!
5 Εδώ λάβετε υπ’ όψη ότι οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες πολύ δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ως αιτία θανάτου… τα γηρατιά. Κατά συνέπεια, η ιατρική είναι η μοναδική αναγνωρισμένη επιστήμη που θεωρεί ότι οι άνθρωποι είναι κατά βάση αθάνατοι 🙂 .
Exit mobile version