Site icon Autonome Antifa

Πολιτικές Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λέμε συχνά ότι ο κόσμος μας είναι ακατανόητος. Ότι το κράτος κι οι μηχανισμοί του δουλεύουν σκληρά για να είναι ακατανόητος. Κι ότι η μόνη μας ελπίδα είναι οι αυτόνομες γνώμες που θα προσπαθούν να σπάσουν αυτό το ακατανόητο και να βγάλουν μια κάποια άκρη για το τι διάολο κουμάντα κάνουν τα αφεντικά μας. Ε, λοιπόν οι επόμενες μέρες θα είναι πλούσιες σε τέτοιες αυτόνομες γνώμες. Γιατί θα είναι πλούσιες σε πολιτικές εκδηλώσεις.

Έχουμε και λέμε:

1. Φεμινιστική Εκδήλωση: Κατάψυξη Ωαρίων// Πέμπτη 26 Ιανουαρίου // ΑΣΟΕΕ// 19:00
Εξηγώντας τον «δύσκολο χειμώνα», Vol. 2:

Έχετε σιχαθεί τις τηλεπερσόνες που διαφημίζουν όλο χαρά τις απελευθερωτικές λειτουργίες της κατάψυξης ωαρίων; Έχετε απηυδήσει με το ατελείωτο σπαμάρισμα των κλινικών για τη «συντήρηση της γονιμότητάς» σας; Σας έχουν μπει τίποτα ψύλλοι στ’ αυτιά ότι τελικά η «επιλογή» της μητρότητας δεν είναι και τόσο «επιλογή»; Μήπως τα έχετε πάρει κρανίο και με τον γυναικολόγο που πλάι στην «κρυοσυντήρηση» σας προτείνει να πουλήσετε και κανένα ωάριο για το εξτραδάκι; Ε τότε εδώ είστε! Οι συντρόφισσες από την γυναικεία ομάδα Μιγάδα θα συζητήσουν όλα αυτά και πολλά παραπάνω την ερχόμενη Πέμπτη, στην ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, καθώς η εκδήλωση εντάχθηκε στο πρότζεκτ που ονομάσαμε Εξηγώντας τον «δύσκολο χειμώνα» θα είμαστε κι εμείς εκεί! Θα αρπάξουμε την ευκαιρία για να αμφισβητήσουμε τις κρατικές αφηγήσεις για την πάρτη μας. Για να μιλήσουμε και να καταλάβουμε τι διάολο κρύβεται πίσω από τον καταψύκτη των κλινικών και τι σχέση μπορεί να έχει η πρεμούρα των ειδικών για τη γυναικεία γονιμότητα με την πολεμική οικονομία. Για να δούμε ότι το ελληνικό κράτος έχει σχέδιο για τη γυναικεία εργασία και πως αυτό το σχέδιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολεμικής προετοιμασίας. Τα υπόλοιπα όμως από κοντά!


2. Η Ασταμάτητη Καταγραφή πάει Θεσσαλονίκη // Σάββατο 28 Ιανουαρίου // Στέκι στη Μόδη // 19:00

Τι διάολο μπορεί να λέει μια πολιτική εκδήλωση με όνομα «Ασταμάτητη καταγραφή, Από το τρίτο Ράιχ στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία»;[1]Εντάξει, όσοι και όσες βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ πριν από κάνα μήνα μπορεί και να έχουν μια ιδέα. Περισσότερα εδώ: … Continue reading Τι σχέση έχει το τρίτο ράιχ με την Ελλάδα του σήμερα; Αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας μας οδηγεί στην πρόοδο, το κράτος μας καταγράφει για να ξέρει τις ανάγκες μας, οι επιστήμονες πάσης φύσεως δρουν με αγνό ενδιαφέρον προς το κοινό καλό και ο γάιδαρος πετάει!

Πολλά μπορούν να μας φανούν χρήσιμα από εκείνη την εποχή. Σίγουρα όχι γιατί πρόκειται για κάποια επανάληψη της ιστορίας, αλλά γιατί μπορούμε να εντοπίσουμε την ιστορία των κρατικών στρατηγικών που χτίζονται εναντίον μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε το πώς η συλλογή δεδομένων πάσης φύσεως των υπηκόων από τα κράτη, χρησιμοποιείται ιστορικά για την κατάστρωση στρατηγικών μεγάλης κλίμακας. Για το πώς το κράτος κατασκευάζει κατηγορίες ώστε με βάση αυτές να ασκεί πολιτική. Το πώς οι τεχνολογικές συσκευές εμπεριέχουν από κατασκευής τους εγγεγραμμένη την πειθαρχική και ελεγκτική τους λειτουργία. Το πώς οι κάθε λογής ειδικοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από φορείς και εκτελεστές των κρατικών σχεδίων. Και όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί σε καιρούς κρίσης και οξυμένων διακρατικών ανταγωνισμών, όπως οι δικοί μας, λειτουργούν στο φουλ, με σκοπό να μας πειθαρχήσουν και να μας επιβάλουν στερήσεις που συνθέτουν αυτό που τα αφεντικά λένε «δύσκολο χειμώνα». 

Ο δύσκολος χειμώνας λοιπόν είναι εδώ.  Και οι τόνοι ιδεολογικής μαλακίας που έχουμε φάει στα μούτρα τον κάνει ακόμα δυσκολότερο. Για αυτό είναι σημαντικό να βρισκόμαστε και να συζητάμε. Πρώτα για να καταλάβουμε τι σκατά γίνεται και τι μας ετοιμάζουν τα αφεντικά. Και ύστερα, για να χτίσουμε αυτό το «εμείς» που απαντάει στην ερώτηση «τι να κάνουμε». Για αρχή, θα συζητήσουμε διάφορα τέτοια στην πολιτική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 28/1 στις 19:00  στο στέκι στη Μόδη στη Θεσσαλονίκη. Θα χαρούμε πολύ, να δούμε εκεί όσους ανθρώπους του βορρά μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.


Υ.Γ. 1: Πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας; // Παρασκευή 27 Ιανουαρίου // Στέκι στη Μόδη, 19:00

Η εκδήλωση «Ασταμάτητη καταγραφή, Από το τρίτο Ράιχ στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία» θα γίνει στα πλαίσια ενός διημέρου πολιτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το antifa selanik.[2] Περισσότερα για το Antifa Selanik και την εκδήλωσή του, εδώ: https://antifaselanik.net/2imero-ekdilosewn-2023/ Όπως βλέπετε λοιπόν και στην αφίσα, την Παρασκευή 27/1 στις 19:00 θα προηγηθεί από τους ίδιους η πολιτική εκδήλωση «Πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας;». Το θέμα “καίει” και εννοείται πως αφού θα είμαστε στην πόλη, δε θα τη χάσουμε! Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του antifa selanik για αυτή την πρόσκληση.

Υ.Γ. 2

Για τις πιο hardcore, μπορεί να γίνει τριήμερο εκδηλώσεων, αν παρακολουθήσουν και την εκδήλωση της ομάδας Μιγάδα, στην ΑΣΣΟΕ στην Αθήνα την Πέμπτη 26/1. Όποια το καταφέρει, θα έχει δώρο έκπληξη! 

References
1 Εντάξει, όσοι και όσες βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ πριν από κάνα μήνα μπορεί και να έχουν μια ιδέα. Περισσότερα εδώ: https://autonomeantifa.gr/antapokrisi-apo-tin-ekdilosi-i-astam/
2 Περισσότερα για το Antifa Selanik και την εκδήλωσή του, εδώ: https://antifaselanik.net/2imero-ekdilosewn-2023/
Exit mobile version