Site icon Autonome Antifa

Τεύχος 83 – Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Χο χο χο! Για δείτε τι έφερε ο Άγιος Βασίλης για τις γιορτές – το ολοκαίνουργιο τεύχος 83 του περιοδικού antifa!
Το περιοδικό που αδιαφορεί για τα Χριστούγεννα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, φέτος κυκλοφόρησε στις 30 Δεκέμβρη γιατί δεν προλάβαμε τα deadline. Οπότε αναγκαστήκαμε να εισάγουμε τεχνηέντως το πνεύμα των Χριστουγέννων στις σελίδες μας.


Για παράδειγμα υποστηρίζουμε ότι

1. Η γέννηση των Αυτόνομων στα Νότια Βαλκάνια είναι μια ιστορία που έχει να μας μάθει πολλά για σήμερα. Γέννηση ρε! Είδατε τι κάναμε εκεί;[1]Καλά το καταλάβατε πάντως. Ξεκινάμε στα σοβαρά να λέμε μια ιστορία των Αυτόνομων από τις αρχές της δεκαετίας … Continue reading

2. Μια εκδήλωση για τη μικρασιατική εκστρατεία στο αναρχικό στέκι Πάροδος ήταν διαφωτιστική, γιατί μας θύμησε διάφορα σημαντικά, όχι μόνο για αυτό που λέμε «ιστορία», αλλά και γι’ αυτό που λέμε «α/α/α χώρος» και τώρα πρέπει να κάνει… μια καινούρια αρχή. Αναγέννηση ρε! Πάλι το κάναμε!

3. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν είναι τελείως εκτός των λογαριασμών των αρχόντων. Εδώ το χριστουγεννιάτικο πνεύμα εισέρχεται μέσω γενικής αγάπης και συνεργασίας.

4. Οι πρόσφατες επιδημιολογικές εξελίξεις στην Κίνα σχετίζονται με τον διακρατικό ανταγωνισμό – γιατί το εργαστήρι του Άη Βασίλη τελικά δεν ήταν στον Βόρειο Πόλο.

5. Το ελληνικό κράτος εννοεί την Αλεξανδρούπολη ως αφετηρία παράκαμψης των Στενών του Βοσπόρου εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα – γιατί από δω περνάει ο Άη Βασίλης για να πάει στην Κριμαία.

6. Οι μετανάστες μπορεί να ξεχάστηκαν εντός της πανδημίας, αλλά παραμένουν σημαντικοί για τις πολιτικές του ελληνικού κράτους. Η μετακίνησή τους δια μέσω των συνόρων συνεχίζεται, όπως και η διαχείρισή τους. Αυτά τα παθαίνουν γιατί δεν είναι Χριστιανοί – να το πάλι το πνεύμα.

7. Το μακρινό Μαρούσι δεν είναι τόσο ξενέρωτα μεσοαστικό όσο φαίνεται. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς του. Ας πούμε μέσω Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (ώπα;!).

Μετά από αυτά τα εισαγωγικά, οι χαρμόσυνοι χριστουγεννιάτικοι τόνοι κορυφώνονται στις τελευταίες σελίδες. Εδώ θα βρείτε

8. Τις υποψίες μας ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι πρόβα δελτίου τροφίμων, ότι τα σούπερ μάρκετ είναι τμήμα ενός κρατικού πειθαρχικού μηχανισμού και ότι η καπιταλιστική «αγορά» μάλλον δεν είναι και τόσο «ελεύθερη». Όπως τότε που μας βάλανε να τρώμε γαλοπούλα χριστουγεννιάτικα, ενώ είναι σαφές ότι αυτό το πουλί δεν τρώγεται.

9. Μια ιστορία της κρατικής φιλανθρωπίας στο μεσοπόλεμο, κομπλέ με φιλάνθρωπες κυρίες, καλοκάγαθους ευγονιστές ήρωες με λευκές μπλούζες και υποχρεωτικό σταφιδόψωμο για όλους και όλες, δωρεά του Ιωάννη Μεταξά σε ρόλο Εμπενίζερ Σκρουτζ.

10. Μια περιγραφή της κρατικής φιλανθρωπίας στον επόμενο μεσοπόλεμο – που πρόσφατα μας βοήθησε να δούμε τους δρόμους του Κολωνού σαν γλυπτική με τσιμέντο. Χριστουγεννιάτικη γλυπτική με τσιμέντο.

Και για όποιον δυσκολεύεται να διακρίνει τη σχέση φιλανθρωπίας, διατροφικής πειθαρχίας και πνεύματος των Χριστουγέννων -γιατί δεν είναι αυτόνομος και δεν έχει ακούσει τον όρο «κοινωνικό εργοστάσιο»- να μια ιστοριούλα που μας είπε ο (παράνομος) κουρέας μας, όταν πήγαμε για το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο κούρεμα:

«- Και πάνε που λες τα παιδάκια κοντά στα τσιγγανάκια κι αμέσως τα μαζεύει η μάνα τους! Τι να πεις, πάνε και κάνουνε παιδιά και μετά τα κάνουνε ρατσιστές σαν τα μούτρα τους ρε. (Το σκέφτεται λίγο…) Κι εγώ ρε έτρωγα ρατσισμό στο σχολείο, αλλά από άλλη μεριά (το σκέφτεται κι άλλο…) Γιατί ήμασταν φτωχοί, όλη η οικογένεια φτωχοί, ένα δράμα σου λέω ρε. Ο δάσκαλος ό,τι και να γινόταν, όλο εμένα έψαχνε – μ’ έπιανε και νευρικό γέλιο και καρφωνόμουνα χειρότερα. Οι άλλοι μαθητές όλο στη φέρμα με είχανε. Έγραφα γράμμα στον Άγιο Βασίλη ότι θέλω αρμόνιο και αυτός μου έφερνε φυσαρμόνικα. Το χειρότερο όμως ήταν μια φορά που ήρθε σπίτι ο Άγιος Βασίλης αυτοπροσώπως. Εμείς περιμέναμε παιχνίδια, ξέρεις, κι αυτός ανοίγει το σάκο και βγάζει κάτι γάλατα και κάτι μακαρόνια. Ε, δεν ξανάγραψα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».[2]Δεν σας φαίνεται τυπικός κουρέας, ε; Δεν είναι. Τον γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας· σπάγαμε την … Continue reading

Είδατε; Τελικά το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι παντού!

.

References
1 Καλά το καταλάβατε πάντως. Ξεκινάμε στα σοβαρά να λέμε μια ιστορία των Αυτόνομων από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 – δεν το κάνουμε για εσάς – το κάνουμε για εμάς. H ερώτηση «είδατε τι κάναμε εκεί;» είναι κλεμμένη από το έντυπο δρόμου του antifa east (αυτό γιατί δεν το έχουμε στο site ρε τεμπέλαροι, σόρυ, καλές μας σύντροφισσες από τα Ανατολικά;).
2 Δεν σας φαίνεται τυπικός κουρέας, ε; Δεν είναι. Τον γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας· σπάγαμε την απαγόρευση παρέα. Μετά ανακαλύψαμε ότι πραγματοποιεί πειρατικά κουρέματα στη ζούλα.
Exit mobile version