Site icon Autonome Antifa

Τεύχος 84 – ιερόσυλο τεύχος

Μήπως νιώθετε μια σκοτεινιά στο μυαλό; Κάτι σαν εγκεφαλικό ζουρλομανδύα που δε σας αφήνει να σκεφτείτε; Κάτι λες και σας πότισε κάποιος καλός γιατρός 10mg ρισπεριδάλη με το ζόρι;

Μην ανησυχείτε καθόλου – είναι απολύτως φυσικό. Συγκεκριμένα, η διανοητική σας κατάσταση είναι κανονισμένη από το καλό μας κράτος που πάει για εκλογές εν τω μέσω κρίσης και πολεμικής προετοιμασίας. Και φυσικά από τους ρουφιάνους του, που είναι απασχολημένοι να ξεπλένουν τα κρίματα της καραντίνας.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το περιοδικό antifa που, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, πιάνει τα 84 τεύχη.

Και επειδή αν κάτι δε γουστάρει η συντακτική ομάδα του περιοδικού antifa, αυτό είναι οι ζουρλομανδύες, το περιοδικό επιστρέφει με ιδιαιτέρως ιερόσυλη διάθεση.

Κατ’ αρχήν το τεύχος σηματοδοτεί την επιστροφή της αγαπημένης στήλης Depression, της μοναδικής έντυπης εκδήλωσης της αντεξουσίας παγκοσμίως που κατορθώνει να συνδυάζει τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Γαύδο με τη μετάλλαξη XBB 1.5 σε πενήντα λέξεις. Μάλιστα, το μοναδικό σημείο του περιοδικού όπου επιτρέπεται η χρήση του ιστορικού ενεστώτα επιστρέφει ενισχυμένο με το τι λέγαμε στην ίδια στήλη δέκα χρόνια πριν (πάλι για ιούς και για γιατρούς λέγαμε – before it was cool – μιλάμε για απίστευτο κόλλημα!).

Εκτός από την επιστροφή της στήλης Depression, θα βρείτε γνώμες για τα δύο αλλεπάλληλα κινήματα που μεσολάβησαν από το τεύχος 83. Έκτός από το προφανές – ότι ώσπου να βγάλουμε εμείς ένα τεύχος, ο Σύριζα βγάζει δύο κινήματα – θα βρείτε μια γνώμη για το τι πραγματικά ζητούσαν οι καλλιτέχνες και τι πραγματικά ζητούσαν οι νεοι αγανακτισμένοι του Συντάγματος.

Το ιερόσυλο πέσιμο σε όλα τα καλά του κόσμου συνεχίζεται με πέσιμο στην καθαριότητα. Συγκεκριμένα, κάποιος από εμάς ισχυρίζεται ότι η καθαριότητα είναι εντελώς μπάτσικη φάση και τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του με ιστορική αναδρομή.

Παρακάτω, ένας από τους μεταφραστές του βιβλίου «Η ασταμάτητη καταγραφή» ασχολείται με τις εφαρμογές της στατιστικής στη δίωξη των Ιαπώνων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί θα περίμενε κανείς από μια αντιφασιστική εκδοτική ομάδα να ασχολείται με τους ναζί, αλλά εμείς κρίναμε ότι το παρακάναμε, οπότε ασχολούμαστε και με τους άλλους.

Παρότι απ’ όσο καταλαβαίνουμε η ενασχόληση με τους μετανάστες τώρα τελευταία αποθαρρύνεται ισχυρώς, εμείς είπαμε να ασχοληθούμε. Το συμπέρασμα είναι ότι τα αφεντικά της χώρας ζητούν από το κράτος να τους τροφοδοτήσει με εργάτες. Δηλαδή οι μετανάστες εργάτες και συνεχίζουν να υπάρχουν και αποτελούν στόχο των κρατικών πολιτικών. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόση σιωπή. Δε χωρούσε ένα τρίτο κίνημα σε δυο μήνες;

Η σειρά ιερόσυλων παρεμβάσεων ολοκληρώνονται με τριπλό χτύπημα. Από τη μια εστιάζουμε στην ιστορία της μικρής ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα του ιδιόκτητου σπιτιού, δηλαδή στα ιερά και τα όσια. Από την άλλη εστιάζουμε στις πρόσφατες ειρηνόφιλες φωνές που ζητούν συμφιλίωση με την Τουρκία και αναδεικνύουμε ότι μάλλον ζητούν πόλεμο με τη Ρωσία. Τέλος επανερχόμαστε στην ιστορία του δολοφόνου της κυρίας Κράουτς φωτίζοντας τις μαφιόζικες ενασχολήσεις του. Τι; Ποια είναι η κυρία Κράουτς; Δεν ξέρετε ε; Ξέρετε γιατί δεν ξέρετε; Γιατί καμιά δεν την είπε με το όνομά της![1]Αντιγράφουμε από ένα εμπνευσμένο πανώ που είδαμε σε μια πορεία. Έγραφε «πες το με το όνομά του» και πολύ … Continue reading

Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να περιηγούμαστε στις πρόσφατες εκδηλώσεις της αντεξουσίας. Μετά το πέρασμα από το στέκι «Πάροδος» στο προηγούμενο τεύχος, επισκεπτόμαστε την εκδήλωση της γυναικείας ομάδας «Μιγάδα» με θέμα την κατάψυξη ωαρίων. Και πάλι βρίσκουμε να πούμε ένα καλό λόγο.

Μην εκπλήσσεσθε αδέρφια. Όσο όλα πάνε κατά διαόλου, τόσο εμείς θα στάζουμε καλοσύνη.

Για να καταλάβετε, ακόμη και για τη φάση με το Ζολώτα δεν θα πούμε κουβέντα, πέρα από ένα ευχαριστούμε. Γιατί γέλασε το χειλάκι μας – πράγμα που συμβαίνει όλο και σπανιότερα.

References
1 Αντιγράφουμε από ένα εμπνευσμένο πανώ που είδαμε σε μια πορεία. Έγραφε «πες το με το όνομά του» και πολύ συμφωνούμε.
Exit mobile version