Site icon Autonome Antifa

Τεύχος opportunity

Μπορεί αυτό το εξώφυλλο να σας φαίνεται κάπως… απαισιόδοξο. Όπως όμως μας εξήγησε ο γραφίστας μας, έπειτα που η συντακτική ομάδα εξέθεσε τις αντιρρήσεις της,

(i) Αυτός είναι ο γραφίστας και άμα δε μας αρέσει να πα να βρούμε άλλονα, αυτός έχει ήδη δεχτεί αξιόλογες προτάσεις από αξιοπρεπέστερους εκδοτικούς φορείς.

(ii) Το εξώφυλλο δεν είναι απαισιόδοξο ρε μπούφοι – είναι ένας ύμνος στη νοοτροπία «άδραξε τη μέρα». Ο επίσημος τίτλος του έργου είναι «carpe diem 20012021».

Η συντακτική ομάδα συζήτησε λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη το σημείο (i), και κατέληξε στην συμβιβαστική γνώμη ότι, αφού το εξώφυλλο απεικονίζει photo opportunity, πρόκειται για τεύχος αφιερωμένο στον οπορτουνισμό και τις επιπτώσεις του. Για παράδειγμα:

– Ο Χαράλαμπος Παπαχαραλαμπόπουλος, γνωστός και ως Μπάμπης ο Αυτόνομος, εκμεταλλεύεται ένα στιγμιαίο ολίσθημα της λογικής για να αγοράσει καφέ ξεμάσκωτος από το κυλικείο του ΨΝΑ Δαφνί. Μετά αδράττει την ευκαιρία για να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ της έννοιας του «κανονικού» και του μύθου του Θησέα.

– Η συνέλευση autonome antifa εκμεταλλεύεται την ύπαρξη κενών σελίδων για να παραθέσει τζαμπέ ολόκληρη την εισήγηση της εκδήλωσης «Ένας Κόσμος Τούμπα». Με αυτή την ευκαιρία (είδατε;)  (α) εξηγείται η προέλευση του ιού, (β) παρατίθενται τρόποι ώστε το αντικρατικό κίνημα να αναγνωρίζει την κρατική εξουσία όταν την βλέπει (γιατί δεν τα πάει καλά τελευταία) και (γ) περιγράφεται ενδελεχώς η μεθοδολογία κατασκευής τοπικών antifa πυρήνων, ώστε όποια θέλει να φτιάξει έναν σπίτι της με αγνά υλικά.

Επίσης πρωταγωνιστούν οπορτουνιστές που δεν συμμετέχουν στη συνέλευση Autonome Antifa, όπως:

– Η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία του ιού για να παραστήσει ότι υπάρχει.

– Ο Νίκος Δένδιας, που πρώτα περίμενει να είμαστε απασχολημένοι φροντίζοντας τη γιαγιά μας (μη και δραπετεύσει), και μετά κανονίζει τη συμμετοχή μας στον πόλεμο Ιράν – Σαουδικής Αραβίας μέσω Υεμένης.

– Ένα μάτσο ανώνυμοι Έλληνες χειριστές πυραύλων, που εκμεταλλεύονται την εθνική ανάγκη για να κάνουν πληρωμένες διακοπές στη μαγευτική σαουδαραβική χερσόνησο (γνωστή από το έργο του H. P. Lovecraft, ως τόπος διακοπών και όχι μόνο).

– Επίλεκτοι συριζαίοι, που παριστάνουν ότι μάχονται για την «επίταξη» των ιδιωτικών κλινικών, ενώ στην πραγματικότητα μάχονται για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους.

– Διάφοροι Έλληνες φουρνάρηδες, που εκμεταλλεύονται τη συνωνυμία με καθόλα ευηπόληπτους φαρμακοβιομήχανους, για να ξεπλύνουν χρήμα από δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παράνομες, αλλά δεν είναι, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

– Ένα κυπριακό ελικόπτερο, που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της άσκησης «Ηνίοχος» για να βγάλει σέλφι με αραβικά F-16 που αλλιώς ούτε καλημέρα δεν θα του λέγανε.

– Ο Νάσος Ηλιόπουλος, που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία του εμβολιασμού του για να διαφημίσει το συριζο-χίπστερ συγκρότημα Planet of Zeus.

– Και ένας ροζ ελέφαντας, που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της εξόδου των «κανονικών» για να περάσει απαρατήρητος πάνω στην πλατεία Γκύζη, αλλά εμείς τον είδαμε.

Αυτά. Τραβάτε αγοράστε το.

Γιατί είναι ένα τεύχος του καιρού του και του τόπου του.[1]Οι καιροί είναι τόσο οπορτουνιστικοί που ακόμη και η συμπαθής ομάδα των X-Files βρήκε ευκαιρία για να … Continue reading

References
1 Οι καιροί είναι τόσο οπορτουνιστικοί που ακόμη και η συμπαθής ομάδα των X-Files βρήκε ευκαιρία για να μετακομίσει επιτέλους από το γνωστό υπόγειο και να λάβει χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Δείτε εδώ
Exit mobile version