Site icon Autonome Antifa

Το κράτος λέει «χούλιγκανς» και εννοεί εργάτες! // Διαδήλωση στόμα-με-στόμα στη Νέα Ιωνία // 10.2023

Η Νέα Ιωνία είναι μία από αυτές τις περιοχές της Αθήνας, που αν κάποιος googlάρει το όνομά της σε συνδυασμό με λέξεις κλειδιά όπως «οπαδική βία» και «συμμορίες ανηλίκων» τότε θα έρθει αντιμέτωπος με αρκετές δεκάδες αποτελέσματα. Δεν μας πιστεύετε; Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Σε άλλα νέα, πριν μερικές βδομάδες οι μπάτσοι συνέλαβαν 87 άτομα πριν από τον τοπικό ποδοσφαιρικό αγώνα Νέα Ιωνία – Ηράκλειο και εφάρμοσαν επάνω τους τα γνωστά πειράματα  ποινικής φύσεως, όπως τους έχει υποδείξει να κάνουν το υπουργείο στο οποίο υπάγονται. Οι νεαροί συλληφθέντες -εκ των οποίων οι 62 είναι ανήλικοι- φορτώθηκαν με κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης» και παραβίασης του «αθλητικού νόμου», επειδή κατευθύνονταν προς το γήπεδο κουβαλώντας «κομμάτι ξύλο», «λίμα» και «ναρκωτικές ουσίες». Στη συνέχεια, δεξιοί και αριστεροί δημοσιογράφοι, όπως τους έχει επίσης υποδειχθεί από το υπουργείο στο οποίο υπάγονται οι μπάτσοι, άρχισαν να ξεδιπλώνουν όλη τη ρουφιάνικη δεξιοτεχνία τους γράφοντας ότι «αποτράπηκε ραντεβού θανάτου» και ότι οι συλληφθέντες είναι κάποιου είδους «αμετανόητοι» εγκληματίες.

Το υπουργείο το οποίο υποδεικνύει στους μπάτσους τι να κάνουν και στους δημοσιογράφους τι να γράφουν, στην προκειμένη είναι το δημόσιας τάξης και βασικά δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα. Ακολουθεί πιστά τις κρατικές πολιτικές που έχουν φτιαχτεί μέσα στη δεκαετία της κρίσης με σκοπό να εφαρμοστούν πάνω στα τομάρια μας, αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι απ’ τα χρόνια της καραντίνας κι έπειτα η ένταση των πολιτικών δημόσιας τάξης όσο πάει κι αυξάνεται. Διότι καθώς η κρίση βαθαίνει και ο διακρατικός ανταγωνισμός οξύνεται, το μεγάλο έργο της πειθάρχησης της εργατικής τάξης στο εσωτερικό είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του ελληνικού κράτους. Αυτή η διαδικασία πειθάρχησης έχει μια ειδική έκφραση που σκοπό έχει να εγκληματοποιήσει συγκεκριμένα την εργατική νεολαία. Αυτούς και αυτές που πρέπει να προετοιμαστούν για μια αγορά εργασίας που όλο και περισσότερο μοιάζει με σκλαβοπάζαρο. Που η πολυεθνική τους σύνθεση σε συνδυασμό με την ταξική τους θέση τους αφήνει εξ’ ορισμού εκτός της εθνικής ενότητας που χτίζεται και γίνεται καθημερινά όλο και πιο πολεμική.

Γι’ αυτό λοιπόν έχουν κατακλυστεί οι τηλεοπτικοί δέκτες και έχουν πάρει φωτιά τα social media με ειδήσεις σαν αυτή της Νέα Ιωνίας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ότι έτσι μαγικά αυξήθηκε το έγκλημα και οι γειτονιές μας μετατράπηκαν σε γκέτο. Αντίθετα, αυτές οι ειδήσεις είναι όλες τους αποσπάσματα του κρατικού λόγου ο οποίος υποδεικνύει επιθετικά όλους εμάς σαν εγκληματίες. Ώστε να έρθουν μετά οι μπάτσοι να μας μαζέψουν και να μας φορτώσουν κατηγορίες. Κι από δίπλα οι επίδοξοι ρουφιάνοι να χειροκροτάνε.

Εμείς λοιπόν διοργανώσαμε μια διαδήλωση στόμα με στόμα στη Νέα Ιωνία με αφορμή τις 87 συλλήψεις, την ίδια στιγμή που οι πυρήνες antifa north και antifa galatsi-labrini κολλούσαν μια αφίσα με το ίδιο θέμα. Η αφίσα έγραφε ότι οι συλληφθέντες «δεν είναι εγκληματίες, είναι δικά μας παιδιά», ενώ στη διαδήλωση φωνάζαμε ότι «το κράτος λέει χούλιγκαν και εννοεί εργάτες» παρέα με το ξεχασμένο πλέον «αλήτες – ρουφιάνοι – δημοσιογράφοι». Η προκήρυξη που μοιράζαμε ήταν αυτή εδώ. Τα κάνουμε όλα αυτά γιατί έχει σημασία να βρίσκουμε τρόπους να μιλάμε ενάντια στα κρατικά αφηγήματα, του είδους που ασφυκτικά κατακλύζουν το δημόσιο λόγο τελευταία. Αν μη τι άλλο, ξέρουμε ποιοι και ποιες είναι πρόθυμοι να ακούσουν γνώμες σαν την δικιά μας. Διάφοροι από αυτούς που το κράτος έχει βαφτίσει «εγκληματίες».

Exit mobile version