Site icon Autonome Antifa

Το νέο μας site

«Κάνουμε τόσα πράγματα, και στο δίκτυο φαινόμαστε ελάχιστα, τη στιγμή που άλλοι …». Αυτό διαπίστωσε με πίκρα μια συντρόφισσα όταν συζητούσαμε να στήσουμε ένα site. Πράγματι, σε μια εποχή όπου το να μην υπάρχεις στο ίντερνετ θεωρείται ισοδύναμο με το να μην υπάρχεις καθόλου, εμείς παραήμασταν άδικοι με τους εαυτούς μας. Τόσα χρόνια κάνουμε τόσα πράγματα στους δρόμους, δίχως την ανάλογη «διαφήμιση» στο ίντερνετ.

Από την άλλη βέβαια, παραμελούσαμε την ηλεκτρονική μας παρουσία γιατί καταλαβαίναμε ότι κάτι τέτοιο απαιτούσε μπόλικη δουλειά: δηλαδή συλλογική εργασία για ένα site με οργανωμένη λειτουργία και παρουσίαση όσων κάνουμε και όχι βιαστικό «φτυάρισμα» πληροφοριών και εικόνων σε μια σελίδα.

Αποφασίσαμε ν’ αναμετρηθούμε με τον όγκο αυτής της δουλειάς. Βάλαμε κάτω τα τόσα πράγματα που κάνουμε, τις διαδηλώσεις, τις εκδηλώσεις, τα έντυπα δρόμου, τις αφίσες. Τα βάλαμε σε μια σειρά, τα οργανώσαμε θεματικά και χρονολογικά, φίλοι και φίλες αφιέρωσαν ώρες δουλειάς για την ψηφιοποίηση του υλικού. Συζητήσαμε αρκετά πάνω στη δομή και τη λειτουργία του site και ιδού!   

Όσοι άνθρωποι έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από antifa ομάδες ξέρουν πως η ηλεκτρονική μας παρουσία είναι δύσκολο να χωρέσει την ιστορία, τα περιεχόμενα, την καταγωγή μας και τις διαδρομές μας. Το antifa γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που διαρκεί μέχρι σήμερα, και την ονομάζουμε φασισμό χωρίς σβάστικα. Ωριμάζουμε κι αλλάζουμε  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια μέσα από διαδικασίες συλλογικής οργάνωσης και δημόσιας παρουσίας στους δρόμους. Έτσι ακριβώς υπάρχουμε και «φαινόμαστε».

Τώρα, στο site μας θα βρείτε λόγια και πεπραγμένα μας από το παρελθόν και το παρόν. Αλλά ας έχουν κατά νου οι φίλοι μας ότι όλα αυτά αποτελούν κομμάτια μιας ιστορίας από ανθρώπους που την έζησαν και τη ζουν μέσα από την οργάνωση σε antifa ομάδες. Μόνον έτσι αυτή η ιστορία βγάζει νόημα. Και όχι ως κατανάλωση πληροφοριών, εικόνων και αναρτήσεων. 

Με άλλα λόγια, πίσω από το site υπάρχουν άνθρωποι οργανωμένοι σε ομάδες και συνελεύσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Που μέσα από την οργάνωση προσπαθούν να βγάζουν νόημα από τον κόσμο, για να βρίσκουν και τρόπους να την παλέψουν ενάντια στον φόβο και τον ζόφο. Ας μην τον ξεχνάει αυτό, όποιος μας κάνει κλικ.

Exit mobile version