Site icon Autonome Antifa

Άλλο 6 κι άλλο 10. Παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου for dummies. 06.2016

Τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, εκτείνονται ΕΞΙ μίλια από τον βράχο.

Δηλαδή: Όλοι εκτός από τους Έλληνες συμφωνούν ότι ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους ταυτίζεται με τα χωρικά του ύδατα, δηλαδή είναι έξι μίλια.

Ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με το ελληνικό κράτος, εκτείνεται ΔΕΚΑ μίλια από τον βράχο.

Δηλαδή: Κατά τη γνώμη των στρατηγών και των υπουργών του ελληνικού κράτους, ο εναέριος χώρος δεν ταυτίζεται με τα χωρικά ύδατα.

Κατά τη γνώμη τους, ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους είναι μοναδική περίπτωση παγκοσμίως και εκτείνεται δέκα μίλια από τον βράχο.

Γιατί; Γιατί έτσι!

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το ελληνικό κράτος, δηλαδή τα ελληνικά ΜΜΕ, οι στρατηγοί, οι αριστεροί υπουργοί και τα ρέστα, αποκαλούν «παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου» κάθε πτήση που διεξάγεται σε απόσταση μεταξύ έξι και δέκα μιλίων από τον βράχο.

Απαιτούν όποιος πετάει σε αυτή τη ζώνη να τους ζητάει την άδεια, ενώ ξέρουν ότι κανείς άλλος στον κόσμο δεν συμφωνεί με τον ορισμό που δίνουν οι ίδιοι στον «εναέριο χώρο» «τους».

Διατηρούν τις απαιτήσεις τους στην επικαιρότητα, εξωτερική και κυρίως εσωτερική, διεξάγοντας καθημερινές εικονικές αερομαχίες με όποιον πετάξει μεταξύ έξι και δέκα μιλίων.

Η απαίτησή τους ο εναέριος χώρος να είναι δέκα και όχι έξι μίλια εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’90. Τότε όπως και τώρα στοχεύει στην περικύκλωση του τουρκικού κράτους και φιλοδοξεί να επιβάλλει με το ζόρι την εννόηση του Αιγαίου ως ελληνική λίμνη. Ταυτόχρονα δημιουργεί διαρκή στρατιωτική ένταση και καθημερινό κίνδυνο στρατιωτικής εμπλοκής˙ άσε που κοστίζει κι ένα κάρο λεφτά – εδώ δεν χωράνε περικοπές.

Τελευταία ζήσαμε αρκετές εβδομάδες  -μέτριας θα λέγαμε- έντασης, που συνεχίζεται καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές. Καθώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, θεωρήσαμε χρήσιμο να πληροφορήσουμε σχετικά με την προέλευσή της.

Βασικά για να ξέρουμε τι να λέμε όταν ακούμε μαλακίες στο λεωφορείο.

Exit mobile version