Site icon Autonome Antifa

Antifa ρολλά καραντίνας στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας από το Antifa Centro // 01.2021

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ενός «αόρατου εχθρού», πιστεύουμε πως το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού κράτους δε σχετίζεται με την αντιμετώπιση μια γρίπης και πως σε τελική ανάλυση το κράτος δε νοιάστηκε ξαφνικά για μας. Το πραγματικό πρόβλημα φόρεσε τον μανδύα της «κρίσης πανδημίας»  και η γλώσσα των ειδικών, για μια ακόμη φορά, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στα σχέδια του κράτους. Κάπως έτσι, το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και το τι σκατά θα γίνει με την εργατική τάξη, παρουσιάστηκε με υγειονομικούς όρους, σαν κρίση δημόσιας υγείας.

Αρκεί να δει κανείς τους κύριους αποδέκτες των κάθε είδους προσταγών και απαγορεύσεων, που έχουν πέσει πάνω στα κεφάλια μας και γρήγορα θα αντιληφθεί, πως δεν είναι άλλος απ’ την εργατική τάξη. Πρόκειται για όλους εμάς, που επιβιώνουμε πλέον με κρατικό επίδομα, που μείναμε άνεργες και μας έκλεισαν με το ζόρι σπίτι. Εμείς, με τις σκατοδουλειές και τους κομμένους μισθούς που δεν φτάνουν για να βγάλουμε το μήνα. Είμαστε το πραγματικό πρόβλημα, γιατί δε γουστάρουμε να συμμορφωθούμε με την κρατικά οργανωμένη υποτίμηση μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κλίμα πιο ζοφερό από ποτέ. Όμως, συνεχίζουμε να σκαρφιζόμαστε τρόπους να βρισκόμαστε μεταξύ μας, να κυκλοφορούμε στις γειτονιές μας και να υπάρχουμε στον δημόσιο χώρο, παρά την αστυνομική επιτήρηση και τα βλέμματα των μικροαστών. Απαγόρευση κυκλοφορίας δε σημαίνει να μην κυκλοφορείς άλλωστε.. Ανακαλύπτουμε καθημερινά τους «δικούς μας» και τις «δικές μας» γυρνώντας πλατεία την πλατεία, παγκάκι το παγκάκι. Γνωρίζουμε ο ένας την άλλη και χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Μιλάμε για τα ζόρια που τραβάμε και για τις κοινές μας εμπειρίες σε ένα περιβάλλον που μας θέλει μόνες και φοβισμένους. Που μας θέλει να μην καταλαβαίνουμε τι σκατά μας συμβαίνει.

Και αυτό είναι σημαντικό. Οι καιροί που ζούμε κάνουν επιτακτική την ανάγκη να βρεθούμε, να χτίσουμε σχέσεις, να διαμορφώσουμε συλλογικά μια άποψη για όσα μας συμβαίνουν, να οργανωθούμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη. Να καταλάβουμε πως παρά τις επιμέρους διαφορές μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ! Κι ας μας θέλουν χωρισμένους.

Antifa σημαίνει να βρισκόμαστε. Να σκεφτόμαστε και να πράττουμε συλλογικά χωρίς να «πλακωνόμαστε». Να μιλάμε για λογαριασμό μας σε εποχές καθολικής μουγγαμάρας. Σημαίνει να συγκροτούμε τις αρνήσεις μας και να οργανώνουμε τη δράση μας αυτόνομα, κόντρα στο κράτος και την αριστερά του. Antifa σημαίνει να κάνεις πολιτική στη γειτονιά… Άλλωστε κάθε τοίχος της μιλάει τη δική μας γλώσσα!

Antifa ρολλά στους Αμπελόκηπους. Γενάρης 2021-02-01

Πειραματικό Αμπελοκήπων. Γενάρης 21.

Στέλνουμε μήνυμα στο 1312. Κυψέλη.


Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως μετά την αποστολή μηνύματος στο 1312, στείλτε μειλ στο antifa.centro@gmail.com

Exit mobile version