Site icon Autonome Antifa

Aπ’ τη Μάσκα στη Μπρίζα

Ο συνδυασμός «πληθωρισμού» και «φουσκωμένων λογαρισμών» είναι ισοδύναμος με τα καραντινικά μέτρα των προηγούμενων δύο χρόνων.

Πράγματι, όλο και μεγαλύτερο μέρος των μισθών καταλήγει στις «ηλεκτρικές εταιρείες» ή ροκανίζεται από τις αυξημένες τιμές. Οι μισθοί μας αρκούν για την αγορά όλο και λιγότερων εμπορευμάτων.

Με τα μάτια της εργατικής τάξης αυτά σημαίνουν: όλο και λιγότερες μετακινήσεις, όλο και χειρότερα τρόφιμα και ρούχα, όλο και μεγαλύτερη ασφυξία, όλο και χειρότερη ζωή.

Με τα μάτια του κράτους αυτά σημαίνουν: Μείωση της καθημερινής κατανάλωσης, οπότε βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου. Συσσώρευση του χρήματος στις τράπεζες, τον κρατικό ισολογισμό και τις ηλεκτρικές εταιρείες (που προχωρούν σε «εκπτώσεις» προς επίλεκτους καπιταλιστές, δηλαδή λειτουργούν και αυτές ως τράπεζες). Τελικά, κρατική οικειοποίηση όλο και μεγαλύτερων κομματιών της συνολικής κοινωνικής εργασίας. Όπως ακριβώς και στην καραντίνα.

Οπότε καραντίνα χωρίς καραντίνα.

Το ερώτημα που απομένει είναι: ποιος κανόνισε την αύξηση των τιμών του ρεύματος; Αυτό είναι εύκολο: Αυτός που νομοθέτησε από το 2016 ώστε η τιμή του ρεύματος να εξαρτάται από κάποιο ανεξιχνίαστο «χρηματιστήριο». Αυτός που νομοθέτησε ώστε οι «εταιρείες» να μπορούν να μας αλλάζουν τα συμβόλαια όποτε γουστάρουν.

Αυτός που κανόνισε να μας αλλάξει τα φώτα είναι το κράτος μας!

Με τους αριστερούς του και με τους δεξιούς του.

Όπως φαίνεται από τις νομοθεσίες τους, αυτοί προέβλεπαν τις «αυξήσεις των τιμών» τουλάχιστον από το 2016. Και αφού προέβλεπαν τόσο καλά, κανόνισαν να τις πληρώσουμε εμείς. Δεν κανόνισαν μόνο την κλοπή των χρημάτων μας μέσω εξισώσεων. Κανόνισαν αυτή η κλοπή να καταλήγει στον κρατικό κορβανά. Όπου θα μετατραπεί σε όπλα, μπάτσους και χρηματοδότηση επιλεγμένων καπιταλιστών «στρατηγικής σημασίας». Οι αυξήσεις των τιμών είναι κομμάτι μιας πολεμικής οικονομίας. Που χτίζεται εδώ και χρόνια εις βάρος μας με κοινή συναίνεση.

Θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από την καραντίνα.

Το κράτος νοιάζεται για εμάς όπως ο βοσκός για τα πρόβατα.

Τα ταΐζει όσο χρειάζεται μέχρι τη σφαγή τους.

Exit mobile version