Site icon Autonome Antifa

Απαρτχάιντ (δεν είναι υγειονομικό – είναι σκέτο), 07.2021

Μάης. Το ελληνικό κράτος σταμάτησε να προστατεύει τις γιαγιάδες. Και άνοιξε τα μαγαζιά μπας κι έρθει κάνας τουρίστας. Αλλά τουρίστας ούτε για δείγμα. Γιατί τουρίστας σημαίνει χρήμα από έξω, και το «έξω» είναι η Γερμανία, η Αγγλία και η Ρωσία. Αυτά τα κράτη όμως, προστατεύουν τις γιαγιάδες τους, ή ειλικρινέστερα, τις εξαγωγές χρήματος, ακριβώς τόσο όσο και οι Έλληνες, δηλαδή ως κόρην οφθαλμού.

Οπότε η τρέλλα συνεχίστηκε: επί ένα μήνα η «μετάλλαξη Δ» θέριζε παντού, εκτός βέβαια από την όμορφη χώρα μας και τους λοιπούς «τουριστικούς προορισμούς του ευρωπαϊκού νότου». Εδώ η «μετάλλαξη Δ» δεν συνέφερε, οπότε καυτηριάστηκε υπό το φως ενός ήλιου που κανείς πλέον δεν θέλει να αγοράσει. Μέχρι βέβαια να τη χρειαστούν. Στους επόμενους μήνες.

Προς το παρόν πάντως, έπειτα από ένα μήνα κωμικοτραγικής αναμονής, το ελληνικό κράτος το ‘χει πάρει απόφαση: τουρίστας ούτε για δείγμα κι εφέτος.

Οπότε τα σκατομαγαζάκια του τουρισμού ξανακλείνουν με κρατική εντολή. Γιατί τι άλλο από κλείσιμο είναι οι τελευταίες ιδέες περί «πιστοποιητικού εμβολιασμού»; Κλαμπ και καφετέριες μόνο για εμβολιασμένους – το ποσοστό των εμβολιασμένων μεταξύ 18 και 40 ετών, είναι κάπου 30 τοις εκατό. Και τουρίστες γιοκ. Άρα;

Άρα η εργατική τάξη θα κάνει διακοπές σπίτι της. Το ελληνικής ιδιοκτησίας χρήμα που ειδάλλως θα κυκλοφορούσε στο εσωτερικό της χώρας ως «εσωτερικός τουρισμός», θα παραμείνει στη ζεστή αγκαλιά των ελληνικών τραπεζών, έτοιμο να συνεισφέρει σε χρησιμότερα πράγματα, όπως η φαρμακοβιομηχανία και η οικοδομή.

Κλείσιμο· ετούτη τη φορά δίχως «επιδόματα» – και κόφτε το λαιμό σας. Μαζί βρίσκουμε τις συνηθισμένες πλέον πειθαρχικές λειτουργίες, που σταδιακά καταλήγουν σε ένα απαρτχάιντ με τα όλα του. Εδώ κι αν υπάρχει σχέδιο! Επί μήνες το κράτος και οι ρουφιάνοι του τόνιζαν την επικινδυνότητα των εμβολίων με κάθε ευκαιρία. Με το ίδιο ακριβώς στόμα ανέλυαν ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο είναι χειρότερος… κι από καπνιστή (θυμάστε τους καπνιστές;).

Ο ευγενείς κρατικοί στόχοι ήταν οι συνηθισμένοι: σύγχυση και δαιμονοποίηση. Κι αφού αυτά εξασφαλίστηκαν, επισημοποιήθηκαν με κρατικό φιρμάνι.

Ο τελικός στόχος δεν είναι «να κάνουμε το εμβόλιο». Ο στόχος είναι να εγκατασταθούν ένα κάρο κρατικά μηχανάκια ελέγχου σε κάθε περιοχή του κοινωνικού. Ο στόχος είναι το διαρκές σκανάρισμα «προϋποθέσεων» και ο διαχωρισμός του πληθυσμού αναλόγως συμμόρφωσης. Χτες αυτές οι προϋποθέσεις αφορούσαν το κάπνισμα. Σήμερα αφορούν το «εμβόλιο». Αύριο θα αφορούν και άλλες όψεις της κοινωνικής συμπεριφοράς. Γιατί συνεχώς αφορούν τη χειρουργική διαχείριση μιας «εθνικής οικονομίας» σε βαθιά κρίση. Η φαντασία των φασιστών «ειδικών» οργιάζει.

Ε ναι αδέρφια,

δεν έχουν να κάνουν με την «υγεία» όλα τούτα.

Ποτέ δεν είχαν να κάνουν με την «υγεία».

Είναι ο καπιταλισμός της κρίσης.

Είναι ο φασισμός.

Που ένα χρόνο τώρα μας χτυπάει την πόρτα.

Exit mobile version