Site icon Autonome Antifa

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΣΠΡΕΪ! // Αφίσα στους τοίχους των νοτίων από το antifa south

Θα το έχετε παρατηρήσει: τον τελευταίο καιρό οι δημοτικές αρχές έχουν επιδοθεί σε μία εκστρατεία βαψίματος και καθαρίσματος της πόλης. Τα καφάο γεμίζουν λουλουδάκια, υποτιθέμενα ευαίσθητα μηνύματα και άλλες μαλακιούλες. Τα γκραφίτι, οι ταγκιές, τα συνθήματα κι οι αφίσες καθαρίζονται, βάφονται στο όμορφο γκρι του νοσοκομείου και περνιούνται με αντιγραφίτι μη και τα λερώσει κανείς. Τα πάρκα μας γεμίζουν με άσπρες λάμπες για να φαινόμαστε.

Οι δήμοι λένε ότι «καθαρίζουν» κι «ομορφαίνουν» την πόλη. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που κάνουν είναι μια επίθεση στην πάρτη μας, στην εργατική τάξη αυτής της πόλης, σε όλους εμάς που βρισκόμαστε έξω και νιώθουμε τις πλατείες και τους δρόμους σαν σπίτι μας. Γιατί ο φωτισμός, η καθαριότητα και οι ζωγραφιές του δήμου είναι ένας τρόπος να σβηστεί η απειθαρχία που υπάρχει εγγεγραμμένη στα μπετά της πόλης. Είναι πολιτικές γεννημένες απ’ τα υπουργεία δημόσιας τάξης. Στην πραγματικότητα, «ωραίο» είναι ό,τι εκφράζει την κρατική εξουσία. Με τις λάμπες και τους καραϊσκάκηδες το κράτος επιδεικνύει τη δυνατότητά του να ελέγχει το δημόσιο χώρο.

Οι δήμοι λένε ότι κάνουν την πόλη «πιο φιλική για τον πολίτη». Στην πραγματικότητα οι μόνοι που τους ενδιαφέρουν είναι οι μικροαστοί, οι φίλοι του κράτους και της ρουφιανιάς. Οι οποίοι αναγνωρίζουν πως τα λουλουδάκια, τα συνεργεία καθαρισμού και οι λάμπες στα πάρκα είναι με το μέρος τους, γιατί καταλαβαίνουν ενστικτωδώς ότι το ζήτημα δεν είναι το μήνυμα αλλά το μέσο, όχι δηλαδή οι ζωγραφιές οι ίδιες, αλλά τα κρατικά σχέδια δημόσιας τάξης που περιλαμβάνουν τις ζωγραφιές. Σχέδια που από τη μία περιλαμβάνουν βαμμένα καφάο και καθαρά παρτέρια, και από την άλλη μηχανές της αστυνομίας στα πάρκα μας, εξακριβώσεις και στρα-
τιωτικά F-16 να πετούν πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Γι’ αυτό και σπεύδουν να τα υπερασπιστούν.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε κι εμείς ότι στους τοίχους διεξάγεται ένας πόλεμος. Και να διαλέξουμε μεριά.Βρισκόμαστε για τα καλά στο μάτι των πολιτικών μηδενικής ανοχής. Καιρός να τις βάλουμε κι εμείς στο μάτι.

Για να δείτε ολόκληρη την αφίσα πατήστε εδώ.


Περισσότερα στο antifasouth.gr

Exit mobile version