Site icon Autonome Antifa

Δεν θα συνηθίσουμε ρε την Πόλη-Στρατόπεδο! // Αφίσα από το Antifa Negative

Όλα δείχνουν ότι τα θαυµαστά επιτεύγµατα του τελευταίου ενάµιση χρόνου δεν θα µείνουν ανεκµετάλλευτα στο προσεχές µέλλον. Δυστυχώς ο κόσµος θα συνεχίσει να γυρίζει ακριβώς όπως τον αφήνουµε το καλοκαίρι. Πώς δηλαδή;

Με την ευρεία διάδοση ενός κρατικά οργανωµένου ρατσισµού. Με τους υγειονοµικούς ελέγχους να πατάνε πάνω στις παλιές ταξικές και ρατσιστικές διαιρέσεις, πάνω στους µετανάστες που ξεµυτίζανε από το σπίτι· µε κανονικά γκέτο για τους Ροµά φρουρούµενα στις εξόδους τους από µπατσικά· µε παραδοσιακό αποκλεισµό των µουσουλµάνων µειονοτικών στη Θράκη· µε µια ευθεία που οδηγεί από τον εγκλεισµό στην εργασία, από το στρατόπεδο κράτησης στο χωράφι µε τα ροδάκινα.

Με την ανάπτυξη του ελληνικού µιλιταρισµού. Από την αγορά νέων όπλων και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, τη διεκπεραίωση του εµβολιασµού από τις ένοπλες δυνάµεις και τους εθνικούς τσαµπουκάδες (Τουρκία, Μακεδονία, Αλβανία) που γέµιζαν τα δελτία ειδήσεων, τη συµµετοχή στις «απλώς στρατιωτικές ασκήσεις» που µυρίζουν πόλεµο και τον πατριωτικό παροξυσµό για τα γενέθλια των 200 χρόνων απ’ το ‘21 και µέχρι τη συµµετοχή του ελληνικού κράτους σε κανονικούς πολέµους (π.χ. την αποστολή κοµάντος στο Μάλι ή όπλων στην Υεµένη).

Με την εισαγωγή σε µια πολεµική φάση της οικονοµίας που στηρίζεται αποκλειστικά σε κρατική εξάρτηση (επιδόµατα), απαγόρευση κατανάλωσης και νέες διαιρέσεις της εργατικής τάξης – δίπλα στην µπλε ταυτότητα, το ΑΜΚΑ, την άδεια εργασίας, πλέον η µάσκα, το σελφ-τεστ, το εµβόλιο. Με λίγα λόγια, όλο και περισσότερο η εργασία να προσαρµόζεται σε πολεµικές συνθήκες, όλο και περισσότερο τα περιβόητα «λεφτά µας» να γίνεται λιανό ότι δεν είναι ακριβώς δικά µας, αλλά διοχετεύονται όπου θέλει το κράτος.

Με τη συνήθεια δεκάδων νέων πειθαρχήσεων και λεπτομερειακών µικρο-εντολών που αναβλύζουν από οθόνες κινητού και τεχνοκράτες-ειδικούς, φτιάχνοντας γύρω µας µια μασκοφορεμένη κοινωνία-στρατόπεδο, µε ειδικά ωράρια κυκλοφορίας, νέους κανόνες συνύπαρξης και προϋπόθεση να το βουλώνουμε – ειδάλλως θα µας βρίζουν αφ’ υψηλού ως ανορθολογικούς και συνωµοσιολόγους!

Με απόλυτη σύµπλευση Δεξιάς και Αριστεράς, καθώς το εθνικό κράτος κλείνεται στον εαυτό του και το περιβόητο Σύνταγµα γίνεται κωλόχαρτο που ανά πάσα στιγµή ανακαλείται. Η Αριστερά βέβαια είναι συνεργός σε όλα τα παραπάνω: µε τα facebook «κινήµατα» και τις τάχα νίκες της, µε το ρουφιάνικο ρόλο της ενάντια στους απείθαρχους, µε τα αιτήµατα για περισσότερα «µέτρα» και ταυτόχρονα τα στηµένα ραντεβού-διαδηλώσεις της.

Όσες ασφυκτιούµε και αηδιάζουµε µε όλα αυτά, µε τον καιρό γινόµαστε περισσότερες και η καλή περίπτωση µάλιστα θα ‘ναι να παράγουµε και τις δικές µας συλλογικές αρνήσεις – όχι µόνο από πεποίθηση αλλά και από ανάγκη. Γιατί είναι τα κράτη της κρίσης αυτά που παρήγαγαν τον κόσµο του τελευταίου ενάµιση χρόνου. Πειθαρχώντας µας στο εσωτερικό, αναλόγως των παλιών ιεραρχήσεων µεταξύ µας, και παίζοντας ξύλο µεταξύ τους στο εξωτερικό, αναλόγως των γεωπολιτικών τους θέσεων. Οπότε, αν δεν θέλει κανείς να γκρεµιστεί ο κόσµος πάνω στο κεφάλι του, οφείλει να συνειδητοποιήσει: εδώ δεν έχει αρρώστους και υγιείς, αλλά µόνο φασίστες και τους αντιπάλους τους.


Περισσότερα στο https://antifa-ngt.espivblogs.net/

Exit mobile version