Site icon Autonome Antifa

Είναι εντάξει τα παιδιά! // Αφίσα από το antifa negative

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Από το 2008 η λεγόμενη «δεύτερη γενιά μεταναστών» έχει πεταχτεί να κολυμπήσει στα βαθιά της ελληνικής κρίσης. Της αλλάζουν τα ονόματα. Τη βάζουν αντιμέτωπη με τον κιμά της ανεργίας και την κρατική γραφειοκρατία. Την αναγκάζουν να δουλεύει στη γύρα για ψίχουλα. Στο τέλος την συκοφαντούν και ως «παραβατική», την υποτιμούν και τη βάζουν στο στόχαστρο μιας μόνιμης αστυνομικής διαχείρισης (εξακριβώσεις, προσαγωγές, συλλήψεις, δικαστήρια).

Στα τελευταία 15 χρόνια τα παραδείγματα πολλά
 την έδειξαν να κάνει σπασίματα και πλιάτσικο τον Δεκέμβρη του 2008 (αλλά βασικά το κράτος αγχωνόταν ότι κάνει παρέα με ελληνάκια)
 – την έδειξαν να κάνει με τα χέρια της «τον αλβανικό αετό» μέσα στα ελληνικά στρατόπεδα (αλλά βασικά το κράτος διαολιζόταν που οι φαντάροι αλβανικής καταγωγής κάνουν παρέα μεταξύ τους ακόμη και μέσα στην καρδιά του ελληνικού εθνικισμού)
 την βάφτισαν συλλήβδην «φασίστες στα ΕΠΑΛ» (αλλά το θέμα τους ήταν οι γειτονιές και τα σχολεία της εργατικής τάξης να συνηθίζουν σε μια ζωή εκτεταμένων απαγορεύσεων και υποτίμησης)
 τη βρίζουν σήμερα επειδή ακούει «βίαιη μουσική» και συμμετέχει τάχα σε «συμμορίες ανηλίκων» (αλλά το πρόβλημά τους είναι οι παρέες που θέλουν να έχουν λόγο στις γειτονιές που μένουν από πάντα).

Με δυο λόγια, από τα πρώτα χρόνια της κρίσης μέχρι σήμερα αυτή η γενιά έχει εμπεδώσει να την κοιτάνε στραβά και να της λένε να σκάει. Γιατί υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα ένας στους εκατό να πάρει και μπλε ταυτότητα. Γιατί υπάρχει η πιθανότητα ένας στο ένα εκατομμύριο να γίνει κάποτε Ελένη (Φουρέιρα) ή Γιάννης (Αντετοκούνμπο), να τα καταφέρει στον τομέα της διασκέδασης των ντόπιων.

Τελικά, ο κοινός παρονομαστής της ανησυχίας του κράτους και των ρατσιστών του είναι ότι αυτή η γενιά παραμένει από ένστικτο συσπειρωμένη σε παρέες που είναι απαραίτητες για τη σωματική και ψυχική της επιβίωση. Μάλιστα είναι συσπειρωμένη, σε καιρούς που πρέπει να ζούμε σαν «πειθαρχημένα άτομα», μέσα από τις οθόνες μας. Είναι για τέτοιους λόγους που σε αυτό τον απέραντα βίαιο κύκλο πειθάρχησης και υποτίμησης έχουμε να μάθουμε πολλά από το πως επιβιώνει αυτή η γενιά. Είναι και για τέτοιους λόγους που εμείς έχουμε αποφασίσει να οργανωνόμαστε σε αυτόνομους αντιφασιστικούς πυρήνες.


Περισσότερα στο https://antifa-ngt.espivblogs.net/

Exit mobile version