Site icon Autonome Antifa

Έντυπο Δρόμου #4 από το Antifa Peiraias, 11.2022

Για να διαβάσετε ολόκληρο το έντυπο σε μορφή pdf πατήστε εδώ.

Editorial:
Τι εννοούν όταν μας λένε
“ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ”

Τελευταία, τα δελτία ειδήσεων είναι βγαλμένα από κάποιο θρίλερ.

Από τη μία η κρίση: “πληθωρισμός”, “ακρίβεια”, “ενεργειακή κρίση”, “τρελός Πούτιν”. Και απειλές του είδους “θα πεινάσετε”, “θα κρυώσετε”, “θα πεθάνετε”. Όλα αυτά φτιάχνουν ένα συνολικό κλίμα τρομοκρατίας.
Από την άλλη το αστυνομικό δελτίο: “Παιδοβιαστές” ανάμεικτοι με “συμμορίες ανηλίκων”. “Γυναικοκτονίες” μαζί “Παραβατικούς τράπερς από τα ΕΠΑΛ”, και “μανάδες ανίκανες να φροντίσουν τα παιδιά τους”. Όλα αυτά φτιάχνουν ένα κλίμα μιας κοινωνίας που “κατρακυλά στο έγκλημα”.

Το ζουμί και στα δύο είναι ένα: γαντζωθείτε απ’ τις κρατικές εντολές, κάντε “θυσίες”, ρουφιανέψτε όποιον βρείτε πρόχειρο… και μπορεί και να επιβιώσετε.
Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.

Καταρχάς οι αυξημένες τιμές στα πάντα (εκτός απ’ τους μισθούς μας) δεν είναι κάτι που συνέβη κατά τύχη ή κατά λάθος. Τα κράτη πλακώνονται αναμεταξύ τους. Το ελληνικό συμμετέχει με τα όλα του σ’ αυτό το πλάκωμα. Και κοιτάζει πώς θα φορτώσει τις συνέπειες του πλακώματος σε εμάς, στην εργατική του τάξη. Οι λογαριασμοί ρεύματος που τους βλέπεις και παθαίνεις καρδιακό είναι ο τρόπος να τσεπώσει το κράτος όλα τα χρήματα της ελληνικής κοινωνίας και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει και όπως απαιτείται απ’ τους καιρούς. Δηλαδή να τα χρησιμοποιήσει για να στήσει μια πολεμική οικονομία με τα όλα της.

Και δεύτερον, τα ατέλειωτα αστυνομικά δελτία με φρικτά εγκλήματα δε σημαίνουν ούτε ότι “αυξάνεται η εγκληματικότητα”, ούτε ότι το κράτος νοιάζεται για την πάρτη μας (ειδικά όταν παριστάνει ότι νοιάζεται για τις γυναίκες ή τα παιδιά, το όλο πράγμα βρωμάει ακόμη περισσότερο). Το αντίθετο. Σημαίνουν ότι σ’ αυτούς τους καιρούς πολέμου και κρίσης, θα εφαρμόζεται ακόμη περισσότερος αστυνομικός έλεγχος, ακόμη περισσότερη πειθαρχία. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα μπαίνουν με το έτσι θέλω στα σπίτια μας να ελέγξουν το πώς ζούμε. Κι όποιος δε ζει σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ή δε βγάλει το σκασμό και δεν υποστεί τις “στερήσεις” όμορφα κι ωραία, θα τον περιλάβουν τα κανάλια κι οι μπάτσοι.
Το ότι πολλές απ’ αυτές τις ειδήσεις προέρχονται κι από τις γειτονιές μας, δείχνει απλά ότι ο Πειραιάς και οι γύρω περιοχές συνεχίζουν να φιλοξενούν ανθρώπους που σύμφωνα με το κράτος χρήζουν πειθάρχησης.

Η εξαθλίωση που μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες του ένα κράτος που βρίσκεται σε κρίση και σε πόλεμο δεν έχει κανένα όριο. Πέρα απ’ το όριο που θα βάλουμε οι ίδιοι.
Η καρτερικότητα, η υπομονή, οι θυσίες και η μοιρολατρία δε μας βοηθούν πουθενά.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανωθούμε, να συζητήσουμε, να αμφισβητήσουμε τις κρατικές ερμηνείες του κόσμου.
Στο Antifa Peiraias και στις υπόλοιπες ομάδες του Athens Antifa αυτό κάνουμε.

Για επικοινωνία στείλτε μέηλ στο antifapeiraias@yahoo.com

Exit mobile version