Site icon Autonome Antifa

Έντυπο δρόμου από το Antifa Downtown – Τεύχος #2 – Χειμώνας ’23

Τεύχος #2
Χειμώνας 2022
Download

Είμαστε οι antifa downtown και το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ο τρόπος που έχουμε βρει για να μοιραζόμαστε όσα συζητάμε και σκεφτόμαστε το τελευταίο διάστημα. Είμαστε antifa σημαίνει πως καταλαβαίνουμε τον κόσμο που ζούμε ως έναν ταξικό κόσμο που γκρεμίζεται στα κεφάλια μας. Αντιλαμβανόμαστε τον φασισμό ως μια συνεχή διαδιακασία που σκοπεύει στην υλική και διανοητική υποτίμησή μας με όλους τους τρόπους και οξύνεται καθημερινά. Κυκλοφορούμε στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας (Κυψέλη, Γκύζη, Αμπελόκηπους, Πατήσια, Λαμπρινή, Γαλάτσι και πέριξ) κάνοντας αισθητή την παρουσία μας με αυτοκόλλητα, spray και αφίσες. Οι ρουφιάνοι και οι φασίστες τσαντίζονται και οι δικοί μας γουστάρουν με την εικόνα που προσπαθούμε να δώσουμε στην πόλη.

Σε αυτό το τεύχος όπως θα δείτε, θα ασχοληθούμε με διάφορα θέματα που μας έχουν απασχολήσει. Ενδεικτικά, με το πως η τεχνολογία και ειδικά το smartphone δεν διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες μηχανές των αφεντικών. Με τα ψευτοδιλήμματα που μας θέτει το κράτος όπως το ποιος είναι ο λιγότερο χειρότερος ώστε να τον ψηφίσουμε. Επίσης, με την καταγραφή και πειθάρχηση της εργατικής τάξης για το τι πρέπει να καταναλώνει καθώς και με την μαγική χρήση των λέξεων που στόχο έχουν την συνεχή υποτίμησή μας. Τέλος, με τις καμπάνιες αντιγκράφιτι του δήμου Αθηναίων και την χρήση τους ως μεθόδους δημόσιας τάξης χωρίς μπάτσους. Ενώ, δεν λείπουν βέβαια και από αυτό το έντυπο οι δικές μας προσπάθειες να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στους δρόμους και στις πλατείες τόσο με πορείες και open mics στις πολυπολιτισμικές γειτονιές μας όσο και με γκράφιτι και συνθήματα σε όποιον «καθαρό» τοίχο βρούμε.

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και δείχνει να γίνονται δυσκολότεροι. Πρέπει λοιπόν να μιλήσουμε εμείς για εμάς γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τα ζόρια μας, να ακούσουμε η μία τον άλλο και τελικά να οργανωθούμε απέναντι σε όλα αυτά που μας επιφυλάσσουν κράτος και αφεντικά για την πάρτη μας.

Exit mobile version