Site icon Autonome Antifa

Έντυπο δρόμου – Τεύχος #1 από το Antifa Downtown

Τεύχος #1
Φθινόπωρο 2022
Download

Στο antifa downtown συμμετέχουμε άνθρωποι από τις γειτονιές του κέντρου. Δεν γνωριστήκαμε χθες, έχουμε μια ιστορία! Το antifa downtown δημιουργήθηκε από την ένωση των ομάδων antifa centro και antifa patissia-galatsi-labrini. Και οι δύο αυτές ομάδες συμμετείχαν στην κοινότητα Athens Antifa. Η αντίληψή μας γύρω απ’ τον τρόπο οργάνωσης, η αναγνώριση των δυσκολιών που περνάμε και θα συνεχίσουμε να περνάμε, η παραδοχή ότι το κράτος δεν θέλει ποτέ το καλό μας, οι πολιτικές ιδέες και η πεποίθηση πως οι γειτονιές δεν σηκώνουν «σύνορα» μας οδήγησαν στην απόφαση να φτιάξουμε αυτή την ομάδα και να ενώσουμε τη συλλογική μας εργασία.

Το παρακάτω λοιπόν έντυπο συζητήθηκε, γράφτηκε, πληρώθηκε και μοιράστηκε από την «νεοσύστατη» αντιφασιστική ομάδα antifa downtown. Σε αυτό προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τη σύνδεση διαφόρων θεωρητικά άσχετων μεταξύ τους πραγμάτων.

Κοιτάζοντας το εξώφυλλο θα αναρωτιέσαι: τι κοινό έχουν τα F-16 με τα προειδοποιητικά SMS για «επικίνδυνα» καιρικά φαινόμενα; Ή με τα media που μας λένε να μείνουμε σπίτι γιατί παίζει φονικός ιός, παίζει επικίνδυνη καταιγίδα, παίζουν άγριοι λύκοι στο κέντρο κτλ κτλ; Ή με τις μάσκες;

Κράτος και ει-δικοί του μετά το τέλος κάθε τουριστικής περιόδου (πάει το χαλαρό καλοκαιράκι), δηλαδή όταν σταματάει η εισαγωγή ξένου χρήματος, αρχίζουν να σφίγγουν πάλι τα λουριά. Κρίση, κρίση, κρίση. Θες περιβαλλοντική; Θες δημοσίου χρέους; Θες υγειονομική; Θες ενεργειακή; Διάλεξε και πάρε. Κοινό όλων; Κάντε τουμπεκί, μιλάνε οι ειδικοί και ξεκινάμε (-τε) τις θυσίες.

Πάρε και λίγο φόβο ότι αν δεν κάνεις ότι λένε οι ειδικοί, καραδοκούν φονικοί λιμοί και καταποντισμοί. Πάρε και λίγη μοναξιά, αφού όλα αυτά σε βρίσκουν στο δρόμο, όχι αν κάθεσαι κλειδαμπαρωμένος και ήσυχος στο σπιτάκι σου. Πάρε όμως και μάσκες στα ΜΜΜ, γιατί εσύ ειδικά που χρησιμοποιείς τα μέσα (μπορεί να είσαι και σε καμιά συμμορία, μην ξεχνιόμαστε), χρειάζεσαι λίγη παραπάνω πειθάρχιση στο κράτος και στο αφεντικό σου. Πάρε βέβαια και λίγη «τουρκική προκλητικότητα», γιατί αν δεν συμφωνήσουμε όλοι μαζί πως έχουμε έναν κοινό εχθρό πως θα «γίνουμε ένα» (aka: εθνική ενότητα). Και το κερασάκι στην τούρτα; Πάρε λίγη αριστερά να σε παροτρύνει να ακολουθήσεις ευλαβικά τις κρατικές προσταγές «για το καλό σου».

Σπέρνουν φόβο και παρουσιάζονται ως οι μοναδικοί σωτήρες. Σπέρνουν φόβο και ζητάνε θυσίες. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το κράτος δεν θέλει το καλό μας. Γι’ αυτό και δεν ακούμε και δεν εμπιστευόμαστε ούτε αυτό ούτε τους ειδικούς του. Συναντάμε η μία τον άλλον στους δρόμους και στις πλατείες, συζητάμε και ψάχνουμε τρόπους για να την παλεύουμε. Όσο σπέρνουν φόβο, θα θερίζουν απειθαρχία.


Περισσότερα στο https://antifadowntown.wordpress.com/

Exit mobile version