Site icon Autonome Antifa

Η εποχή μας είναι φασισμός χωρίς σβάστικα // Antifa Διαδήλωση στόμα-με-στόμα & Words n’ Sounds // Πετράλωνα, Γενάρης 2024

Διαδήλωση στόμα με στόμα και words ’n sounds στα Πετράλωνα, Γενάρης 2024

«Να δεις, σε δυο χρόνια τα πράγματα θα ’ναι πολύ χειρότερα».
Μ’ αυτά τα λόγια τελείωνε η μισοπαράνομη συγκέντρωσή μας. Γενάρης 2021, ακριβώς τρία χρόνια πριν. Εμείς καβατζωμένοι στην Δεξαμενή στα Πετράλωνα. Η ώρα περασμένη δέκα, η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε ξεκινήσει. Το θερμόμετρο είχε πιάσει μηδέν. Θέμα συζήτησης η διοργάνωση τοπικής διαδήλωσης ενάντια στην καραντίνα – αυτουργοί η συνέλευση antifa south και διάφοροι Πετραλωνίτες που δεν κάθονταν στο σπίτι τους.

«Να δεις, σε δυο χρόνια τα πράγματα θα ’ναι πολύ χειρότερα».
Τη φυλάξαμε εκείνη την ατάκα. Μας την είχε πει ένα παιδί από το πάρκο, 19 χρόνων υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ.

Και να ’μαστε πάλι, Γενάρης 2024, στα Πετράλωνα.
Η σκληρή βιοπολιτική πειθάρχηση, που το 2021 ονομάστηκε κορονοϊός, συνεχίζεται, με «κλιματική κρίση», περιβαλλοντική εσχατολογία, «τροχαία ατυχήματα» και ιντερνετικές δόσεις κρατισμού.
Ο περιορισμός της κατανάλωσης που το 2021 γινόταν «λόγω κορωνοϊού», στις μέρες μας γίνεται μέσω πληθωρισμού κι ακρίβειας.
Οι πολεμικές φιλοδοξίες του ελληνικού κράτους που το 2021 αγκάλιαζαν τη βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή και ετοιμάζονταν να επεκταθούν στην Ουκρανία, όχι μόνο συνεχίζουν τη ζωούλα τους, αλλά έχουν προσθέσει άλλο ένα μέτωπο: αυτό της Ερυθράς Θάλασσας.
Οι ίδιοι άνθρωποι που το 2021 καθυβρίζονταν ως «αντικοινωνικοί» επειδή δεν τηρούσαν «τα μέτρα», στις μέρες μας έχουν ονομαστεί «συμμορίες ανηλίκων», «χούλιγκανς» και παραβατικοί – διάφοροι μας είπαν τα βάσανά τους από τα δικαστήρια, μας μίλησαν με αηδία τους για τους κοινωνικούς λειτουργούς, μας εξήγησαν το μαρτύριο που κουβαλάει η ποινή για «αθλητική βία» – τα βάλαμε όλα αυτά στο βίντεο που τραβήξαμε.
Οι κρατικά μη αποδεκτές ερωτικές σχέσεις που είχαν φάει ένα πρώτο καμπανάκι το 2021, όταν μόνο οι παντρεμένοι μπορούσαν να βρίσκονται μαζί στο ίδιο αυτοκίνητο, βρίσκονται πια αντιμέτωπες με τη δημόσια απειλή ότι όσες παραμείνουμε «φρικιά» θα αξίζουμε από δω και πέρα τα χειρότερα. Κωδικός «γάμος ομόφυλων ζευγαριών», αν μας πιάνετε…
Το ενδιαφέρον του κράτους για την εθνικά ωφέλιμη λειτουργία της οικογένειας που το 2021 είχε μασκαρευτεί σε αγανάκτηση για την ενδοοικογενειακή βία και τις «γυναικοκτονίες» έχει πια μετεξελιχτεί σε κανονικό Υπουργείο Οικογένειας – το κράτος θέλει να ξέρει τι κάνουμε στα σπίτια μας.

Πήγαμε και ξανακοιτάξαμε τις προκηρύξεις μας.
Τον Γενάρη του 2021 αποτιμούσαμε τον ένα χρόνο καραντίνα και λέγαμε: «Το αποτέλεσμα είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν να μιλάει για ιούς και κατέληξε τίγκα στους μπάτσους, τίγκα στο φόβο, τίγκα στους ανέργους. Ένα χρόνο μετά, το πράγμα πάει όλο και χειρότερα για μας».[1]Δείτε εδώ: https://antifasouth.gr/polemos-enantia-sto-fovo-01-2021/

Τον Γενάρη του 2024 αποτιμήσαμε το μετακαραντινικό κράτος και είπαμε: «Παρατηρούμε με καχυποψία τις εξελίξεις. Καταλαβαίνουμε ότι ο πόλεμος στο εξωτερικό κι η επίθεση στο εσωτερικό είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Αλλά καθώς συλλογιζόμαστε το βάρος των σχεδίων που δουλεύουν εναντίον μας φοβόμαστε. Γιατί νιώθουμε το προφανές: μας λείπουν τα λόγια για να εξηγήσουμε αυτό που μας συμβαίνει. Μας λείπουν οι τρόποι για να αντισταθούμε σ’ αυτό που συμβαίνει. Κι έτσι τηρούμε στάση αναμονής. Μέσα μας το ξέρουμε: η εποχή μας είναι φασισμός».[2]Δείτε εδώ: https://autonomeantifa.gr/i-epochi-mas-einai-fasismos-choris-svast/

Γενάρης 2021 – Γενάρης 2024: Η εποχή μας είναι φασισμός χωρίς σβάστικα.

1. Διαδήλωση Στόμα-με-Στόμα, Κάτω Πετράλωνα


2. Antifa Words & Sounds, Άνω Πετράλωνα

Exit mobile version