Site icon Autonome Antifa

Η Πειθάρχηση της Εργατικής Τάξης Περνάει Μέσα από τις Πλατείες // Αφίσα από το Antifa East

Όπως σε όλους τους δήμους, έτσι και στη γειτονιά μας: στις προεκλογικές καμπάνιες όλοι υπόσχονταν τα ίδια. Φώτα LED παντού. Πράσινη ανάπτυξη. Μέτρα για την παραβατικότητα.

Νοιάζονται για την ασφάλεια των μικροαστών αλλά, όπως και οι μικροαστοί ψηφοφόροι τους, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο έλεγχος του δημόσιου χώρου. Φωτισμός LED που να στραβώνει όσους κάθονται, να τους φανερώνει στους γύρω, να μην τους επιτρέπει να σταθούν. Και στο τέλος να τους στέλνει πίσω σπίτι τους για να δουν νέτφλιξ, να κοιμηθούν και την επόμενη, αν δουλεύουν, να πάνε στη δουλειά. Αν όχι, να κάτσουν σπίτι και να το βουλώσουν. Όπως και στην καραντίνα, ντε!

Νοιάζονται για το περιβάλλον ενώ σκέφτονται πoιος από τα φιλαράκια τους μεγαλοεργολάβους θα πάρουν τα ΕΣΠΑ. Μιλάνε για πράσινο και οικολογία ενώ με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη», ρίχνουν ακόμα περισσότερο τσιμέντο, αλουμίνιο, χαλκό στα μούτρα μας μέσα από κολώνες, φώτα LED και «έξυπνα παγκάκια» (μην τυχόν και μείνουμε με αφόρτιστα κινητά και χρειαστεί να μιλήσουμε με τον διπλανό μας).

Νοιάζονται για την άνοδο της εγκληματικότητας ενώ κατασκευάζουν (ακόμη μια φορά) το πρόβλημα για να παρουσιάσουν τους μπάτσους και τον έλεγχο σαν τη λύση. Όσον αφορά τη λύση, την βλέπουμε στην πράξη: 1300 συλλήψεις ανηλίκων μέσα στον Σεπτέμβρη με κατηγορίες τύπου «απειλή» ή «εξύβρυση». 87 συλλήψεις στη Νέα Ιωνία (εκ των οποίων οι 60 ανήλικοι) με κατηγορίες «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Εκείνο που τους νοιάζει είναι η διαχείριση της νεολαίας της εργατικής τάξης μπροστά σε ένα άμεσο μέλλον που θα χρειαστεί η βίαιη αναδιάρθρωση του καπιταλισμού: του πώς δουλεύουμε, πώς διασκεδάζουμε, πώς ζούμε εντός και εκτός εργασιακού χώρου.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τόσο δύσκολοι που ακόμα και οι τυχάρπαστοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι το καταλαβαίνουν. Υπόσχονται αυτά που θέλουν οι μικροαστοί για ακόμα πιο σφιχτό έλεγχο της εργατικής τάξης. Είναι στο χέρι μας να τους πάρουμε στα σοβαρά και να αντιδράσουμε αναλόγως.

Exit mobile version