Site icon Autonome Antifa

Καλά ρε τι διάολο γίνεται; 07.2015

Αν μη τι άλλο, τις τελευταίες μέρες καταλάβαμε ότι  οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί συμφωνούν. Θέλουν να προστατεύσουν το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Φυλάσσοντας  ως κόρη οφθαλμού τα προστατευτικά μέτρα του ελληνικού κράτους και φυσικά ρίχνοντας τους μισθούς.

Εν τω μεταξύ οι υπάλληλοι των αφεντικών μας με πρώτους τους αριστερούς, έζησαν στιγμές μεγάλης δόξας. Το ερώτημα που έθεσαν είναι: Πώς νομίζετε ότι τα αφεντικά σας θα λύσουν καλύτερα τα προβλήματά τους; Πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς με τη γλώσσα και τα νοήματα εξασφάλισαν ότι η ερώτηση έγινε αποδεκτή ως έχουσα νόημα. Σημαντικά κομμάτια της εργατικής τάξης με μπλε ταυτότητα έσπευσαν να απαντήσουν. Ακόμη περισσότερο: θεώρησαν ύψιστο δικαίωμα να απαντήσουν.

Αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν τους ρώτησε, τουλάχιστον για κάτι που να έχει οποιαδήποτε σημασία. Τα αφεντικά μας έχουν ένα μόνο δρόμο και θα τον ακολουθήσουν αταλάντευτα: Πρώτα υποτίμηση της εργασίας στο εσωτερικό – τόσο με νομικά όσο και με στρατιωτικά μέσα. Έπειτα πόλεμος στο εξωτερικό.

Το «πολιτικό σύστημα», δηλαδή οι υπάλληλοι των αφεντικών μας συγκλίνουν και στο μέλλον θα συγκλίνουν όλο και περισσότερο. Γιατί είναι διαφορετικές όψεις μιας και της αυτής διαδικασίας. Το στοίχημα όλων τους είναι η πέραν αμφιβολίας εκπροσώπηση τους ελληνικού κεφαλαίου στους δύσκολους καιρούς που θα ‘ρθουν. Η κήρυξη κάποιου είδους μεταμοντέρνας συναινετικής δικτατορίας. Από αυτό προφανώς έχουμε όλο και περισσότερο μετά το δημοψήφισμα. Είναι τυλιγμένο με ελληνικές σημαίες, έχει μέσα νεοναζί, στηρίζεται από τους εφοπλιστές και τους φαρμακοβιομήχανους, φέρνει την αστυνομία κοντά στον πολίτη, ετοιμάζεται να συζητήσει (κι άλλο!) τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας», ανακαλύπτει τη «γεωπολιτική ισχύ» και τσιμπάει 61% για βραβείο. Είναι ό,τι κοντινότερο στον φασισμό χωρίς σβάστικα έχουμε δει από τότε που πρωτοδιατυπώσαμε την έννοια.

Μην απορείτε περί του «τι διάολο γίνεται».

Τα αφεντικά μας ρίχνουν την αξία της εργασίας μας.

Αυτό γίνεται!

Όλα τα άλλα είναι εσκεμμένη συσκότιση.

Exit mobile version