Site icon Autonome Antifa

Κάνατε αντιφασιστική κατάληψη; 12.2018

Σπάσατε φασιστική κατάληψη;

Τα βάλατε με τους φασίστες στο σχολείο;

Ξέρουμε και ξέρετε καλά τι ήταν ο Κώστας Κατσίφας: Ο Κώστας Κατσίφας ήταν τυπικό κατώτερο στέλεχος του ελληνικού «βορειοηπειρωτικού» παρακράτους. Δηλαδή ήταν άνθρωπος με «χρήσιμες σχέσεις», τσάτσος πρακτόρων, μπάτσων και μητροπολιτών «ευαίσθητων περιοχών», έμπορος ναρκωτικών εκ του ασφαλούς, με την υποστήριξη των αφεντικών του. Ότι τα αφεντικά του αποφάσισαν να τον πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα μόλις σάλεψε εντελώς, ήταν αναμενόμενο. Ο Κώστας Κατσίφας έζησε τη ζωή του σκατόψυχος και την τελείωσε αναλώσιμος, όπως αρμόζει σε κάθε καλό κατώτερο υπάλληλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Ξέρουμε και ξέρετε καλά τι είναι η «Μακεδονία»: Η «Μακεδονία» και το «όνομα» είναι αφορμή ώστε το ελληνικό κράτος να βάζει χέρι στα διπλανά του. Είναι περίπλοκες διακρατικές διαπραγματεύσεις που κρατιούνται προσεκτικά εκτός της κατανόησης των υπηκόων. Είναι ποταμοί μίσους προς ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και υπέροχη ευκαιρία ώστε κάθε καλός παρακρατικός να ακολουθήσει τις εντολές των αφεντικών του, παριστάνοντας τον «αντισυστημικό». Τελικά η «Μακεδονία», όπως κάθε πατριωτική μαλακία, είναι δρόμος που οδηγεί στον πόλεμο.

Ξέρουμε και ξέρετε καλά τι ήταν αυτοί που ήθελαν «κατάληψη για τον Κατσίφα και τη Μακεδονία»: Γιοι μπάτσων και φασιστών που φοβούνται να στείλουν τους πατεράδες τους και τους καθηγητές τους στο διάολο. Ρουφιάνοι, μικροί και μεγαλύτεροι, που κουνάνε σημαίες στις εθνικές εορτές παριστάνοντας ότι η σημαία ξαφνικά απαγορεύτηκε. Τσάτσοι κάθε μικρής και μεγάλης εξουσίας, ρατσιστές από την κούνια, ομοϊδεάτες του διευθυντή του σχολείου και του αστυνομικού τμήματος της γειτονιάς.

Ξέρουμε, όλοι μας, τι είμαστε: Είμαστε από χίλια έθνη, μιλάμε χίλιες γλώσσες, έχουμε χίλια πρόσωπα. Είμαστε αυτή η πόλη, κάθε της πεζοδρόμιο και κάθε της πλατεία. Είμαστε οι μουσικές αυτής της πόλης, τα παιχνίδια της, τα αγόρια της και τα κορίτσια της, οι περιπέτειές της, είμαστε το παρελθόν της και το μέλλον της. Και είμαστε εμείς, με τις μικρές και μεγάλες μας αρνήσεις, με τα «όχι» μας και τα σιχτιρίσματά μας, που κρατάμε αυτή την κοινωνία ζωντανή μέσα στην κρίση της, που δεν την αφήνουμε να κατρακυλήσει στο φασισμό και τον θάνατο.

Και κάτι μέρες πριν, κάποιοι και κάποιες από εμάς, έκαναν κατάληψη στα σχολεία τους ενάντια στο φασισμό.

Γεια στα χέρια σας αδέρφια!

Το ξέραμε πως ήσασταν εδώ.

Πάντα είμαστε εδώ.

Exit mobile version