Site icon Autonome Antifa

Καταστροφές και κρίση (κερνάει το κράτος) // 09.2023

Κλάψα, «κλιματική κρίση» και αριστερές φωνασκίες με γενικό νόημα «κι άλλο κράτος». Αυτά είναι τα μοναδικά επιτρεπόμενα λόγια έπειτα από την τελευταία επέλαση των «φυσικών καταστροφών»!
Όμως, πίσω από την κλάψα, τα αφεντικά και ο πολιτικός τους εκφραστής, το κράτος, κάνουν τους λογαριασμούς τους.
Οι λογαριασμοί ξεκινούν από τη διεθνή κατάσταση. Τα κράτη πλακώνονται παγκοσμίως. Ένας κόσμος βασισμένος στη φτηνή κινεζική εργασία και στη φτηνή ρωσική ενέργεια, καταρρέει από το 2009 και μετά. Το αποτέλεσμα είναι αυτά που ξέρουμε ως «πληθωρισμός» και «εκτόξευση των τιμών της ενέργειας».
Οι λογαριασμοί συνεχίζονται στο εσωτερικό μέτωπο – ως στρατηγική ταξικού πολέμου. Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί τον «πληθωρισμό» και την «εκτόξευση των τιμών της ενέργειας» για να μετατρέψει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των μισθών μας σε κρατικά έσοδα. Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη στήριξη του ελληνικού κεφαλαίου και την αγορά όπλων.

Η κρατική διαχείριση των «καταστροφών» προκύπτει από αυτό το γενικό υπόβαθρο. Δείτε το μέλλον, όπως το αναγγέλλουν οι κρατικοί υπάλληλοι:

Υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών! Ένας δεύτερος ΕΝΦΙΑ που θα εκτοξεύσει κι άλλο τα νοίκια, καταλήγοντας στον λογαριασμό των ελληνικών τραπεζών.
Εκτόξευση του κόστους διατροφής! Δηλαδή κι άλλη κλοπή των μισθών μας που θα καταλήξει στις τσέπες επιλεγμένων αφεντικών.
Κατάργηση των επιδοτήσεων ρεύματος! Ήδη οι «επιδοτήσεις» του ρεύματος κατέληγαν στους μεγάλους καταναλωτές ενέργειας (αλουμίνια, τσιμέντα, διυλιστήρια) που περιέργως είναι και ιδιοκτήτες των «εναλλακτικών ενεργειακών παρόχων» (Protergia–Watt&Volt, ΗΡΩΝ, Elpedison). Τώρα θα τους πληρώνουμε κατευθείαν από την τσέπη μας!
Αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής! Δηλαδή επιδότηση των ιδιοκτητών γης και οργανωμένη ανακατεύθυνση των εργατών γης σε νέες εργασίες!
Και φυσικά στρατόμπατσοι, επιτήρηση και «πρόληψη» παντού! Το ‘παν κι όλοι οι ειδικοί!

Η κρατική διαχείριση των καταστροφών ξεκινά από τον διακρατικό ανταγωνισμό και καταλήγει στον ταξικό πόλεμο.
Οπότε κι η κλάψα περί «κλιματικής κρίσης» είναι χρήσιμη: καλύπτει τους βρυχηθμούς των αφεντικών μας.
Ενώ οργανώνουν την καταστροφή του παλιού κόσμου εις βάρος μας.

Exit mobile version