Site icon Autonome Antifa

Κάτω τα χέρια απ’ την εργατική νεολαία // Αφίσα στις γειτονιές των νοτίων από το Antifa South

Πριν δυο βδομάδες, όλα τα κρατικά χωνιά διαπόμπευσαν μια παρέα ανηλίκων απ’ τον Κολωνό, «λόγω εγκληματικής συμπεριφοράς».
Πριν δυο μήνες, οι μπάτσοι προσήγαγαν 40 μαθητές έξω από τα ΕΠΑΛ Ευόσμου, «λόγω πετροπόλεμου με την αστυνομία». «Έχετε πάρει τον λάθος δρόμο» τους είπε η Εισαγγελέας, «και προσέξτε μην βρεθείτε φυλακή».
Πριν δυο χρόνια, παρόμοια γεγονότα συνέβησαν στον Βύρωνα, «λόγω bullying στα σχολεία».

Oι καιροί μας είναι καιροί κρίσης και επίθεσης των αφεντικών εναντίον μας.
Οι καιροί μας παράγουν αντίστοιχες ιδεολογίες: Οι «συμμορίες ανηλίκων», η «νεανική παραβατικότητα», η «εγκληματικότητα στα σχολεία», ο «φασισμός που ανθίζει στις εργατικές γειτονιές και στα γήπεδα» είναι ιδέες που έγιναν ψωμοτύρι μες την τελευταία δεκαετία. Αυτές οι ιδεολογίες στοχοποιούν τα ρούχα μας, τις παρέες και τις κοινότητές μας, τα μέρη που αράζουμε, τις κουλτούρες με τις οποίες επιβιώνουμε. Προσπαθούν να μετατρέψουν κάθε μορφή έκφρασης και παρουσίας μας στους δρόμους και στα σχολεία σε συνώνυμο του εγκλήματος. Αυτές οι ιδεολογίες κατασκευάζονται παρέα από τα αριστερά και τα δεξιά κόμματα.


Η εγκληματοποίηση της εργατικής νεολαίας
 έχει σαφείς στόχους: την απαγόρευση κάθε δημόσιας εργατικής έκφρασης. Την διάλυση κάθε μορφής οργάνωσης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας. Την επιβολή της μοναξιάς. Την νομιμοποίηση του διαρκούς αστυνομικού ελέγχου. Τελικά την εμπέδωση του μηνύματος ότι θα ζούμε με λίγα και θα τρώμε και φάπα.


Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η επίθεση στις παρέες των δρόμων είναι επίθεση σε όλους μας. Ότι πρόκειται για οργανωμένο κρατικό σχέδιο υποτίμησης και πειθάρχησης και όχι για τυχαία αστυνομικά γεγονότα. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και να βροντοφωνάξουμε:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


Περισσότερα στο https://antifasouth.gr

Exit mobile version