Site icon Autonome Antifa

Κάτω τα χέρια από τα δυτικά / Και από τον Κολωνό πιο ειδικά! // Αφίσα από το Antifa West Side

Αναρωτιέται κανείς τι φταίει και τα τελευταία χρόνια ο Κολωνός παρουσιάζεται ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο: υποτίθεται σαν τόπος τεράτων και δυστυχίας, τόπος εγκλήματος και βίας.

Βασικά, ο Κολωνός, όπως και τα υπόλοιπα «δυτικά προάστια» είναι εδώ και δεκαετίες τόπος συγκέντρωσης της πολυεθνικής εργατικής τάξης της Αθήνας. Και μάλιστα των κατώτερων στρωμάτων της. Άρα είναι και τόπος όπου συχνάζουν, κατοικούν και δρουν οι χειραγωγοί και οι εκμεταλλευτές της. Δηλαδή εκείνοι που έχουν αναλάβει «οι άποροι» να κάθονται στη θέση τους – και να βγαίνει και κάνα φράγκο.
Αυτοί οι καλοί άνθρωποι συνήθως παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι. Αλλά δεν πρέπει να μπερδευόμαστε. Είναι παπάδες, δημοτικοί σύμβουλοι, φιλάνθρωποι μαγαζάτορες, αστυνομικοί, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δημοσιογράφοι με ειδίκευση στο «κοινωνικό ρεπορτάζ».

Και τώρα αυτοί οι καλοί άνθρωποι, με δεκαετίες εμπειρίας στη διαχείριση των κατώτερων στρωμάτων, βλέπουν τους άπορους να πληθαίνουν. Άρα οι δουλειές θα ανοίξουν. Αναμενόμενα, κοιτάζουν να δυσφημίσουν τα θύματά τους και ταυτόχρονα να οργανώσουν τις μελλοντικές εργασίες τους.

Κι έτσι είναι που ο Κολωνός δυσφημίζεται ως τόπος «συμμοριών ανηλίκων». Άρα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση· από το τοπικό Α.Τ.
Ο Κολωνός παρουσιάζεται ως έδρα «υποκριτικής φιλανθρωπίας». Άρα χρειάζεται περισσότερη «ειλικρινής φιλανθρωπία»· κατά προτίμηση από τις τοπικές εκκλησίες και τους εφοπλιστές μας.
Ο Κολωνός διαπομπεύεται ως τόπος «παιδοβιαστών». Άρα χρειάζονται περισσότεροι κοινωνικοί λειτουργοί για να τροφοδοτούν τις «φιλανθρωπικές δομές» με φρέσκο κρέας· κατά προτίμηση από το Δήμο Αθηναίων.

Τα σημεία και τέρατα της επικαιρότητας έχουν τους ίδιους στόχους: άπορους ανήλικους και τις οικογένειές τους. Οι «λύσεις» συγκλίνουν: ενίσχυση των ίδιων ευαγών θεσμών που δεκαετίες τώρα διαχειρίζονται τους «άπορους ανήλικους» και τις οικογένειές τους. Γεννώντας απαράλλακτα τέρατα, για τα οποία μαθαίνουμε μόνο όταν είναι χρήσιμο.

Να λοιπόν τι φταίει: Φταίει που πάει πολύς καιρός από τότε που είπαμε «κάτω τα χέρια».


Περισσότερα στο https://antifawestside.wordpress.com

Exit mobile version