Site icon Autonome Antifa

Να δείξουμε εμπιστοσύνη, να είμαστε οργανωμένοι! // Ανταπόκριση από την εκδήλωση του antifa south στη Νέα Σμύρνη

Από την μία, οι καιροί μας είναι καιροί εθνικής ενότητας κι ενοποίησης όλου του πολιτικού συστήματος. Αριστεροί και δεξιοί λένε ακριβώς τα ίδια καταφέρνοντας με θαυμαστό τρόπο να παριστάνουν ότι διαφωνούν. Από την άλλη οι μηχανισμοί συσκότισης και απόκρυψης των κρατικών πολιτικών λειτουργούν ρολόι. Αριστεροί και δεξιοί, ενώ παριστάνουν ότι διαφωνούν, αποκρύπτουν συστηματικά και οργανωμένα τις κρατικές πολιτικές που αφορούν τις ζωές μας. Τα πάνε τόσο καλά, που η γνώμη της Σίας Κοσιώνη για το τι μας συνέβη το τελευταίο τρίμηνο μπορεί να είναι η μοναδική που κυκλοφορεί, ακόμα κι αν δεν είναι καθόλου πιστευτή.

Κι εντωμεταξύ, στις μέρες μας, κάθε έκφραση «πολιτικής οργάνωσης» έχει καταντήσει συνώνυμο της ξεφτίλας. Δικαίως· τα κόμματα, τα συνδικάτα και οι «επαναστατικές» οργανώσεις μιλάνε πάντα για την «επανάσταση», όπως οι χριστιανοί μιλάνε για τη δευτέρα παρουσία. Σαν κάτι που θα έρθει κάποια στιγμή, αλλά που μάλλον δε θα ζήσουμε για να το δούμε. Για μας η πολιτική οργάνωση δεν είναι μεσσιανισμός – είναι ο τρόπος που υπάρχουμε και ζούμε καθημερινά. Η πολιτική δεν είναι διαχωρισμένη από το που δουλεύουμε, τι μουσική ακούμε, σε ποια γειτονιά μένουμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο: πολιτική είναι που δουλεύουμε, τι μουσική ακούμε και σε ποια γειτονιά μένουμε.

Πολιτική είναι η ανάγκη να μιλάμε τις ζωές μας, η ανάγκη να φτιάχνουμε γνώμες, άλλες από αυτές των ειδικών, η ανάγκη μας να χτίζουμε εμπιστοσύνη με την διπλανή μας. Φτιάχνουμε ομάδες, ρίχνουμε τον εγωισμό μας, συμβιώνουμε. Μαθαίνουμε να συμφωνούμε και να χρησιμοποιούμε τις συμφωνίες μας για το μέλλον. Μαθαίνουμε να διαφωνούμε, δίχως να τσακωνόμαστε. Μαθαίνουμε να μιλάμε, ακόμα κι αν όλοι έχουν εργαστεί για να μείνουμε για πάντα μουγκοί. Την Πέμπτη στις 21 Ιούνη ήμασταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε αναμεταξύ μας, να μιλήσουμε με τους δικούς μας για το σύγχρονο φασισμό, να τα βάλουμε με τις γνώμες των ρουφιάνων και των «ειδικών». Ήμασταν αρκετοί κι αρκετές· ομιλητικοί κι ομιλητικές· πρόθυμοι και πρόθυμες· και μάλιστα σε καιρούς που όλοι μας λένε να κάνουμε το αντίθετο.

Exit mobile version