Site icon Autonome Antifa

Nevermind the bollocks Χτυπάτε τους φασίστες! 05.2018

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κληθεί να απαντήσουμε σε ένα σκασμό ερωτήσεις! Μας ρώτησαν τι πρέπει να γίνει με το «δημόσιο χρέος». Τι να κάνουμε με τα «λαμόγια». Τι νόμισμα να χρησιμοποιούν τα αφεντικά μας. Και αν πρέπει το ελληνικό κράτος να μείνει ή να φύγει από την Ε.Ε.

Τα ερωτήματα που θέτουν τα αφεντικά είναι πάντα υπολογισμένα. Ο στόχος τους είναι να μας εισάγουν σε συζητήσεις από τις οποίες μόνο χαμένοι μπορούμε να βγούμε. Όσο απαντάμε στα ερωτήματα που μας θέτουν τα αφεντικά, τόσο είμαστε καταδικασμένοι να βυθιζόμαστε στην ανημποριά, την ηλιθιότητα και την αθλιότητα.

Γνώμη μας , όμως, είναι ότι η εργατική τάξη της χώρας, τα τελευταία χρόνια έθεσε και ένα ερώτημα που προήλθε από την ίδια την ταξική εμπειρία της. Το ερώτημα ήταν: «ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;» Αυτό ρώτησαν οι μετανάστες εργάτες και οι Ρομά που κυνήγησαν φασίστες στις γειτονιές και στις πλατείες. Η μητροπολιτική νεολαία που κανόνισε να μη φαίνεται μαύρη μπλούζα στους δρόμους και τις λαϊκές αγορές. Οι – Αλβανοί και όχι – μαθητές που τους έβαλαν στη θέση τους στα σχολεία.

Αυτή η ερώτηση δεν προήλθε από τα αφεντικά και τους αριστερούς υπαλλήλους τους. Ήταν και είναι δική μας ερώτηση. Και επειδή είναι δική μας ερώτηση, οδηγεί σε σωστές απαντήσεις. Κυνηγώντας φασίστες τα βάλαμε με τη σχέση μαφίας, αφεντικών και αστυνομίας. Βάλαμε στο στόχαστρο τον πατριωτισμό σε καιρούς πολεμικής προετοιμασίας. Αποκαλύψαμε την πολυεθνική μας φύση, τα χίλια μας πρόσωπα και μαζί τα κοινά μας. Δείξαμε τη δύναμή μας. Πρώτα από όλα σε εμάς τους ίδιους.

Αλλά δεν τελειώσαμε με τους φασίστες. Γιατί οι φασίστες δεν είναι η πολιτική τους οργάνωση που τώρα διαπραγματεύεται μέσω «δικαιοσύνης» τη μελλοντική της θέση στο πολιτικό σύστημα. Οι φασίστες είναι σάρκα από τη σάρκα αυτής της κοινωνίας. Είναι οι ιδέες, οι τρόποι οργάνωσης και οι πρακτικές που φτιάχνουν για λογαριασμό τους τα αφεντικά και οι σιχαμένοι τους σύμμαχοι, καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από την κρίση τους.

Οι φασίστες θα εμφανιστούν ξανά. Ήδη εμφανίζονται. Κι εμείς πρέπει να ρωτήσουμε την ίδια ερώτηση. Μας βάζει να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις.

Exit mobile version