Site icon Autonome Antifa

Οι προεκλογικές υποσχέσεις που σας αξίζουν (Μέρος 2ο) 04.2012

Η ελληνική κοινωνία είναι, με εξαιρέσεις λαμπρές βέβαια, ένα μάτσο ατομικιστικά καθάρματα. Δεν χρειάζεται να είναι πολιτικός αναλυτής για να το διαπιστώσει κάνεις, μία βόλτα με το λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας αρκεί. Δεν τους φτάνει που έχουν πέσει όλα τα αφεντικά πάνω τους να τους βάζουν να δουλεύουν με τετρακόσια ευρώ, εκείνοι συνεχίζουν να μυξοκλαίνε και να ωρύονται και να κραυγάζουν απελπισμένα για το «πώς εκείνοι, οι φιλότιμοι, με τα πτυχία, με την εξυπνάδα, δεν τα αξίζουν όλα αυτά». Δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν υπάρχει «αξίζω» στην εξίσωση, πως υπάρχει μονάχα πώς και πόσο δυνατά αγωνίζομαι σαν εργάτης γι’ αυτά που διεκδικώ.

Και δώστου οι ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα. Και δώστου ο εθνικός ύμνος. Και δώστου κατάρες για τους «προδότες του έθνους». Μέχρι εδώ τίποτα καινούργιο. Αλλά… αλλά να σε ταπεινώνουν καθημερινά, να σε ποδοπατάνε, να σε σκοτώνουν από την πείνα και εσύ να λες πως σου φταίνε «οι ξένοι» και πως πρέπει να φτιαχτούν στρατόπεδα να τους κλείσουνε όλους μέσα- ε, αυτό όπως και να το κάνουμε δίνει καινούργιο ορισμό στην ξεφτίλα.

Αυτό λοιπόν κατέληξε να είναι το προεκλογικό παραμύθι για φέτος. Ούτε αυξήσεις· αφού όλοι το ξέρουν πως περίπτωση δεν υπάρχει. Ούτε βελτίωση των συντάξεων· λίγο δύσκολο να πειστεί κάνεις και γι’ αυτό. Ούτε καν κανένα ρουσφέτι ρε παιδιά…

Μία είναι η προεκλογική υπόσχεση που ταιριάζει στους μικροαστούς κανίβαλους που αργοπεθαίνουν με τετρακόσια ευρώ το μήνα και ρουφιανεύουν μπας και δεν τους διώξει το αφεντικό: στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους παράνομους εργάτες· α, και μην ξεχάσουμε, θέσεις εργασίας εκεί σαν μπάτσοι και δεσμοφύλακες (έτσι για να τονωθεί και η τοπική οικονομία…)! Αυτή είναι η προεκλογική υπόσχεση που ικανοποιεί τα αδηφάγα κτήνη· αυτήν αξίζουν αυτήν παίρνουν. Αλλά αν όλα αυτά αποδειχθούν προεκλογικές αυταπάτες, μη στεναχωρηθείτε παιδιά. Αν δεν σας αφήσουν να σκοτώσετε όλους τους μετανάστες εργάτες, μη δακρύσετε. Η ανακύκλωση των «παράνομων εργατών» θα γίνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με τις σφαίρες, είτε με τα στρατόπεδα.

Όπως και να ‘χει, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει τις προεκλογικές υποσχέσεις που της αξίζουν…

Exit mobile version