Site icon Autonome Antifa

Πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων (ή αλλιώς εμβόλια και απαρτχάιντ, μια σχέση αγάπης), 1.2021

Ακόμη δεν υπάρχει καλά καλά «εμβόλιο». Κι όμως, η συζήτηση περί του τι θα πάθει όποιος δεν κάνει το εμβόλιο, έχει πάρει φωτιά! Οι δεξιοί μαζί με τους αριστερούς, σκέφτονται, λέει, να απαγορεύσουν στους ανεμβολίαστους «αρνητές» να μπαίνουν στις τράπεζες, στα αεροπλάνα, στις δημόσιες υπηρεσίες… ακόμη και να δουλεύουν νόμιμα! Και πώς θα ξέρουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι ποιος είναι ανεμβολίαστος και ποιος όχι; Εύκολα: θα έχουμε όλες «πιστοποιητικό εμβολιασμού». Όλες; Ε όχι και όλες! Το «πιστοποιητικό εμβολιασμού», δηλαδή το πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων, θα χωρίσει την κοινωνία σε πολίτες διαφορετικών κατηγοριών, με διαφορετικά δικαιώματα.

Οι αυθαίρετες κρατικές απαγορεύσεις ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού είναι σπορ παλιό και αγαπημένο. Χρόνια τώρα τις υφίστανται οι «μετανάστες χωρίς χαρτιά», οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων και οι μειονότητες της χώρας. Γνωρίζοντας αυτές τις προηγούμενες εμπειρίες, μπορούμε να φανταστούμε τα εξής:  (α) Το κράτος έχει τους τρόπους του να κανονίσει ποιος και πόσο εύκολα παίρνει «πιστοποιητικό». Άνθρωποι που ήδη αποτελούν αντικείμενα κρατικής διαχείρισης, όπως για παράδειγμα οι Ρομά, οι μετανάστες, οι άνεργοι, και όποιος δε βρίσκει τον κύριο Τσιόδρα «συμπαθή», ενδέχεται να δυσκολευτούν ιδιαίτερα να λάβουν πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων, γιατί έτσι θα διευκολύνεται η αστυνομική τους διαχείριση. (β) Τα εμβόλια δεν κρατάνε για πάντα. Αντιθέτως, ξεθυμαίνουν και χρειάζονται ανανέωση κάθε χρόνο. Οπότε και το πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων θα χρειάζεται διαρκή ανανέωση.

Χωρισμός του πληθυσμού σε κατηγορίες και δικαιώματα αναλόγως κατηγορίας. Ατέρμονη αναζήτηση «κρατικών πιστοποιητικών». Οι συνταγματολόγοι της χώρας ήδη αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως έχουν όνομα όλα τούτα: λέγονται απαρτχάιντ, και είναι η ίδια ακριβώς ιδέα που τόσο παραγωγικά έχει χρησιμοποιηθεί στη Νότιο Αφρική, στη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, και πάει λέγοντας.

Οπότε το δημοκρατικό μας κράτος και ειδικά η αριστερά των δικαιωμάτων, πρέπει να προσέξουν. Έτσι που το πάνε, θα μπορούσε να υποπτευθεί κανείς ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για φασίστες. Που τόσους μήνες φοράνε τις μάσκες μπας και κρύψουν τις σβάστικες.

Exit mobile version