Site icon Autonome Antifa

Πλατείες – στρατόπεδα – πόλεις – φυλακές, 02.2012

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν σε μια πόλη οι σκούπες μέρα με τη μέρα εντείνονται, οι πεζές περιπολίες πληθαίνουν, οι φασίστες καταλαμβάνουν το κέντρο;

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν σε μία πόλη οι πλατείες αδειάζουν και οι δρόμοι γεμίζουν μπλόκα;

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν οι μετανάστες στοιβάζονται σε κλούβες, οι έλεγχοι πυκνώνουν και στα πιο μακρινά προάστια, οι μπάτσοι περιπολούν το κάθε τετράγωνο στην κάθε γειτονιά;

Μέσα από τη στρατιωτική διαχείριση των μεταναστών εργατών, τα αφεντικά και οι λακέδες τους προετοιμάζονται για τη χρονιά που έρχεται- και κάνουν ασκήσεις. Ασκήσεις κατάληψης του κέντρου με μπάτσους και φασίστες, ασκήσεις εκκένωσης χώρων, ασκήσεις διαχείρισης πλήθους, συντονισμού των διαφορετικών δυνάμεών τους.

Έτσι, όταν χρειαστεί, στρατός και αστυνομία θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κι εκείνο το κομμάτι του προλεταριάτου που τώρα πετιέται στα σχοινιά. Όλους εκείνους που χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, θα συνεχίσουν να γεμίζουν δρόμους και πλατείες. Με άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους και την οργή να φουντώνει, αυτοί είναι που ξαφνικά θα βρεθούν στόχος της στρατιωτικής διαχείρισης που μέχρι τώρα έπεφτε πάνω στα κεφάλια των μεταναστών.

Καιρό τώρα το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων εργατών προσπαθούσε να ξεχάσει τη σχέση του με τους μετανάστες, αλλά αυτή η σχέση δεν ξεγράφει. Είναι σχέση ταξική και θα φροντίσουν να το θυμίσουν μία και καλή αυτοί που βρίσκονται απέναντι -οι μπάτσοι και τα αφεντικά. Αυτοί δηλαδή που περιμένουν την εργατική τάξη να πέσει στο λάκκο που τόσα χρόνια η ίδια έσκαβε παριστάνοντας ότι δεν είναι εργάτες αλλά κάτι άλλο: καταναλωτές, ανθρωπιστές, πατριώτες. Οτιδήποτε άλλο εκτός από εργάτες. Έτσι πρόδωσαν τους μοναδικούς που μπορούσαν να σταθούν δίπλα τους σ’ αυτές τις δύσκολες, για την τάξη μας, ώρες που έρχονται.

Χρόνος βέβαια υπάρχει. Απλά τελειώνει και αυτή η τελευταία πίστωση. Και αν δεν καταλαβαίνουμε έστω και τώρα πως την τάξη μας μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να την υπερασπιστούμε, τότε ίσως ήρθε η ώρα να νιώσουμε στο πετσί μας τι ακριβώς σημαίνει στρατιωτική διαχείριση της εργατικής τάξης. Τι σημαίνει καθαρός, απογυμνωμένος φασισμός.

Exit mobile version