Site icon Autonome Antifa

Ποιοι προετοιμάζουν πόλεμο, παριστάνουν πως ψάχνουν για πετρέλαιο και αποκαλούν πράκτορα όποιον ανοίξει το στόμα του. 11.2017

Την Άνοιξη που μας πέρασε, ένα κοπάδι πράκτορες του ελληνικού κράτους βάλθηκε να μας αποκαλεί «πράκτορες της ΜΙΤ». Αιτία ήταν μια αφίσα όπου υποστηρίζαμε ότι το ελληνικό κράτος εξυφαίνει σχέδια ενάντια στο τουρκικό κράτος. Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, οι ίδιοι άνθρωποι, για τους ίδιους λόγους, έβαλαν στο μάτι τη φοιτητική ομάδα «Διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας». Μάλιστα, αυτή η υπόθεση έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα που ερευνά «αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις».

Μιας όμως και μιλάμε για «προτροπές», ας θυμίσουμε ορισμένες προτροπές διαφορετικού είδους:

Τον Μάρτη που μας πέρασε, ο κύριος Συρίγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μας προέτρεψε «να μιλήσουμε για το μεγάλο ταμπού: την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια»1.

Τον Ιούνη, ο Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛληνικών ΠΕτρελαίων, προέτρεψε σε «άρση της απαγόρευσης ερευνητικών εργασιών πέραν της θαλάσσιας ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων»2.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσιογράφοι που πληρώνονται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έσκουζαν ασύστολα με γενικό θέμα «τουρκική προκλητικότητα». Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο που τους πληρώνει, κανόνιζε την αποτυχία των «διαπραγματεύσεων για το κυπριακό»3 και οργάνωνε «γεωτρήσεις» στα νότια της Κύπρου, εννοώντας πως ό,τι υπάρχει γύρω από το νησί ανήκει στο ελληνοκυπριακό κράτος.

Οι πάσης φύσεως «ειδικοί» που έχουν αναλάβει τις δημόσιες προτροπές και την υπόκωφη προετοιμασία για πόλεμο είναι γνωστοί.

Είναι οι ίδιοι που σοφίστηκαν την ΑΟΖ και τα «δώδεκα μίλια» το 1994. Οι ίδιοι που κανόνισαν τον παρ’ ολίγον πόλεμο στα Ίμια το 1996. Οι ίδιοι που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1999 με στόχο (πάλι) να στήσουν πόλεμο με την Τουρκία. Τότε ήταν νεαροί και πατριωτικώς ατσούμπαλοι, απλά μέλη του Δ.Σ. του «Δικτύου ’21». Έκτοτε έχουν ωριμάσει. Έχουν γίνει Υπουργείο Εξωτερικών. Και ξανά κανονίζουν πόλεμο, ετούτη τη φορά παριστάνοντας πως «ψάχνουν για πετρέλαιο».

Αυτοί είναι που, εδώ και ένα χρόνο, κατηγορούν για πράκτορα όποιον τολμήσει να ανοίξει το στόμα του.

Λογικό. Γιατί η δουλειά τους είναι εγκληματικά λεπτή.

Τόσο λεπτή, που βασική της προϋπόθεση είναι η σιωπή όλων των υπολοίπων.


1Άγγελος Συρίγος, «Ακυρώνοντας την Τουρκική Πολιτική», Καθημερινή, 13/3/2017

2«Οριοθέτηση ΑΟΖ και Έρευνες Πέραν των 6 Μιλίων Ζητούν τα ΕΛΠΕ», Καθημερινή, 9/6/2017

3Δεν το λέμε μόνο εμείς: Ενδεικτικά δες Διονύσης Γουσέτης, «Δεύτερες Σκέψεις για το Ναυάγιο στο Κυπριακό», Καθημερινή, 28/7/2017

Exit mobile version