Site icon Autonome Antifa

Ποιός ζήτησε τις μάσκες στα σχολεία, ρε ρουφιάνοι; // Αφίσα από το antifa patissia

Ποιος ζήτησε τις μάσκες στα σχολεία, ρε ρουφιάνοι;

Δεν θα έπρεπε να χωρά αμφιβολία, παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιοι προσπαθούν σκληρά να παραμείνει συσκοτισμένο. Η υποχρεωτική μασκοφορία και τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία, γίνονται αντιληπτά από μεγάλο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού σαν αυτό που πραγματικά είναι: προσπάθεια εντατικοποίησης της πειθαρχικής λειτουργίας του σχολείου. Και ναι, ας το πούμε κι αυτό, αυτή η λειτουργία είναι για το κράτος η μοναδική άξια λόγου λειτουργία του σχολείου, άσχετα που κανένας υπουργός παιδείας δεν το λέει ποτέ ευθέως.  Έτσι λοιπόν, βάσει των πρόσφατων εξελίξεων, όλοι οι επίδοξοι επιτηρητές βάλθηκαν να δουλεύουν στο φουλ υπέρ της τήρησης των μέτρων στα σχολεία: οι καθηγητές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι φροντιστηριάδες και τα φυτά, με την απομόνωση της τηλεκπαίδευσης να διαγράφεται απειλητικά.

Οι πρόσφατες καταλήψεις, όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, καπελώθηκαν πολιτικά από δεξιούς και αριστερούς, οι οποίοι επέβαλαν στον δημόσιο λόγο την δικιά τους εκδοχή γύρω από τι συμβαίνει στα προαύλια και τις σχολικές αίθουσες. Έτσι, οι καταληψίες μαθητές είτε υποδείχθηκαν ως «συνωμοσιολόγοι αρνητές της μάσκας» υποκινούμενοι από ακροδεξιούς γονείς, είτε προβλήθηκαν ως υπεύθυνοι μασκοφόροι με δίκαια αιτήματα. Στην πραγματικότητα φυσικά, έξω από το άθλιο σύμπαν που το πολιτικό σύστημα και τα μίντια έχουν κατασκευάσει και προβάλουν εξ’ ονόματός τους, τα πολυεθνικά προαύλια δεν γέμισαν ξαφνικά ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους. Oύτε βέβαια δίνει κανείς πέρα απ’ τους κνίτες δεκάρα τσακιστή για τα αιτήματα που τους φόρεσαν καπέλο οι αριστεροί καθηγητές τους για 15 μαθητές ανά τμήμα και δεξαμενές αντισηπτικού.

Εκεί που όλοι έχουν άποψη για το τι κάνουν τα «παιδιά», πίσω από τα ρεπορτάζ και τα πανό με τα «δίκαια αιτήματα», θαμμένοι κάτω από τόνους ιδεολογικής συσκότισης και προπαγάνδας οι πιτσιρικάδες και οι πιτσιρίκες της εργατικής τάξης των σχολείων αντιλαμβάνονται καλύτερα απ’ τον καθένα ότι όλοι τους έχουν για πέταμα. Οπότε πράττουν αναλόγως σύμφωνα με την ωμή και ακατέργαστη ταξική τους εμπειρία. Τα αδέρφια μας στα σχολεία προσπαθούν ενστικτωδώς να πάρουν ανάσες λουφάροντας με τις παρέες τους και φτύνοντας τις μάσκες. Είδαμε ανεβασμένα πανό με antifa, ΜΓΔ και χιπχοπ στίχους, βανδαλισμένα σχολικά κελιά στα σαπισμένα κτίρια και αριστερούς επίδοξους καθοδηγητές να διώχνονται με την ουρά στα σκέλια. Εν ολίγοις, τα αδέρφια μας παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό ένα από τα τελευταία τους καταφύγια, τις κοινότητες και τις πολυεθνικές παρέες τους, την ώρα που τρώνε πέσιμο από παντού. Να λοιπόν τι συμβαίνει στα σχολεία, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!


Περισσότερα στο antifapatissia.wordpress.com

Exit mobile version