Site icon Autonome Antifa

Πολιτική εκδήλωση: Διδάγματα από την αιγυπτιακή εξέγερση για το μέλλον του ελληνικού φασισμού, 03.2011

Η αιγυπτιακή εξέγερση δεν ήταν μια «επανάσταση του Facebook». Έχει από πίσω της μία πληθώρα αγώνων που επί πολλά χρόνια ροκάνιζαν τα θεμέλια της στυγνής στρατιωτικής δικτατορίας.

Οι «ξεγραμμένοι» από όλους Άραβες προλετάριοι, κόντρα σε όλα τα ρατσιστικά στερεότυπα που έχτισε συστηματικά η Δύση εναντίον τους, αρνήθηκαν να είναι απλά το υπόλοιπο στους λογαριασμούς των αφεντικών – να ζουν απλά ως μια υποτιμημένη εργατική δύναμη στους τόπους ή στη Δύση, να πεθαίνουν ως μετανάστες στα συνοριακά περάσματα ή ως «παράπλευρες απώλειες» στους πολέμους των δυτικών.

Ταυτόχρονα με την εκθρόνιση του Μουμπάρακ, οι «ξεγραμμένοι» Άραβες προλετάριοι πέτυχαν και κάτι ακόμα: έθεσαν εν αμφιβόλω την 30χρονη στήριξη του αιγυπτιακού κράτους στον ελεγκτικό ρόλο του Ισραήλ, κλονίζοντας έτσι τις ισορροπίες της δυτικής τάξης πραγμάτων στη μέση ανατολή.

Είναι αυτή η γεωπολιτική αστάθεια που προσφέρει στο ελληνικό κράτος σημαντικές ευκαιρίες: να πουλάει «σταθερότητα» στη νοτιοανατολική μεσόγειο, να αναλαμβάνει αναβαθμισμένες αρμοδιότητες στη – δια της βίας – υποτίμηση του αραβικού προλεταριάτου, να δένει τα συμφέροντά του με τα αντίστοιχα αμερικανο-ισραηλινά.

Η πίσω πλευρά των διακρατικών ανακατατάξεων επιφυλάσσει για τους μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα ένα μέλλον ζοφερό: αυτό της στρατιωτικής διαχείρισης, της αντιμετώπισης τους ως «εχθρικών πληθυσμών», της έντασης του εναντίον τους ρατσισμού. Τα γεγονότα στη Νομική ήταν μια πρόγευση…

Διαβάστε ολόκληρη τη μπροσούρα της εκδήλωσης εδώ.

Exit mobile version