Site icon Autonome Antifa

Πολιτική Εκδήλωση: Η Προετοιμασία για Πόλεμο, Στην Ελλάδα και τον Κόσμο (1991-2022) // Πέμπτη 19/05/22 στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ

Τριάντα χρόνια τώρα οι απόκοσμες κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Οι τρελοί δικτάτορες, οι ισλαμιστές τρομοκράτες, η «κρίση χρέους», και τελικά η πανδημία έχουν κοινές ρίζες και κοινούς στόχους.

Γιατί για άλλη μια φορά στην καπιταλιστική ιστορία τα αφεντικά μας πολεμούν και ταυτόχρονα προετοιμάζουν εμάς και τις κοινωνίες μας για αυτόν τον πόλεμο. Και σε αντίθεση με εμάς, που τείνουμε να ξεχνάμε τα όσα συνέβησαν πριν από έξι μήνες, τα αφεντικά μας θυμούνται. Θυμούνται αιώνες πίσω. Γιατί έχουν εμπειρία αιώνων στον πόλεμο, την προετοιμασία του, τα προβλήματά του. Έχουν εμπειρία αιώνων στην κατασκευή μιας πολεμικής οικονομίας, κατάλληλης των καιρών. Έχουν εμπειρία αιώνων στην οργάνωση της καταστροφής και του θανάτου.

Κι όμως· ταυτόχρονα τ’ αφεντικά δε μπορούν να μην μας λάβουν υπ’ όψη. Η διαδικασία θα φτιάξει εμάς. Θα φτιάξει και τον καινούριο κόσμο. Που θα είναι εντελώς διαφορετικός. Ώστε να μπορεί να παραμείνει ακριβώς ο ίδιος.

ΠΕΜΠΤΗ 19/05/2022 Στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00

Exit mobile version