Site icon Autonome Antifa

Represento… Antifa Centro!

3 ερωτήσεις και απαντήσεις που θα σας διαφωτίσουν…(;)

Γιατί antifa;

Γιατί οι πατριωτικές μαλακίες μάς κουράζουν, οι ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μάς χαλάνε την όψη της πολυεθνικής και γεμάτης αντιθέσεις μητρόπολης. Γιατί ο φασισμός δεν φοράει πάντα σβάστικα. Τον συναντάμε καθημερινά, στη δουλειά, στις προσταγές και τις πειθαρχήσεις που μας φορτώνει το αφεντικό και μας λέει να μη μιλάμε, στο σχολείο, που μας μαθαίνουν από νωρίς ότι το κράτος είναι φίλος μας και νοιάζεται για εμάς, οπότε και να μην το αμφισβητούμε, φορώντας μας από τα 6 τη μάσκα και στέλνοντας μας στο στρατό στα 18. Γιατί τη βία του κράτους τη βιώνουμε καθημερινά, με τους μπάτσους και τους ελέγχους τους στις πλατείες και τις καβάτζες μας, τον ελεγκτή στο λεωφορείο, το ρουφιάνο στη γειτονιά.

Γιατί centro;

Γιατί είμαστε εργάτριες που ζούμε στο κέντρο της μητρόπολης, σε πολυεθνικές γειτονιές, όπως το Γκύζη, η Κυψέλη, το Πολύγωνο, τους Αμπελόκηπους, πέρα και πίσω από την Αλεξάνδρας, κάτω και γύρω από τα Τουρκοβούνια. Γιατί οι πολυεθνικές πλατείες μας και η συνύπαρξή μας σε αυτές μάς βοηθάνε να την παλεύουμε, να μιλάμε για την τάξη μας, να εμπιστευόμαστε η μία την άλλη, στα πεδία που χτίζονται οι συνειδήσεις μας: την πλατεία, το παγκάκι, τη σκοτεινή καβάτζα.

Γιατί graffiti;

Γιατί βαρεθήκαμε να μιλάνε άλλοι για εμάς. Τα γκραφίτι μας που λερώνουν τους τοίχους των νοικοκυραίων είναι ένας από τους τρόπους μας να μιλάμε και να επικοινωνούμε, δείχνοντας ότι κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στην κρατική παράνοια και το φόβο που αυτό διαχέει. Ενάντια στη λογική του καθαρού και υγιούς, βρισκόμαστε στους δρόμους και κολλάμε τον Αntφifa ιό.

Είμαστε εκεί για να μιλήσουμε για την τάξη μας!

Exit mobile version