Site icon Autonome Antifa

Σωματέμποροι με λευκές μπλούζες: δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι η μαύρη οικονομία. 11.2010

Όταν πρόσφατα συνελήφθη επώνυμος γυναικολόγος παρέα με κύκλωμα σωματεμπόρων με την κατηγορία ότι εμπορεύονταν ωάρια εκδιδόμενων γυναικών από τη Βουλγαρία, υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι πρόκειται για σκάνδαλο.

Όμως η υπόθεση αυτή δεν είναι ούτε εξαίρεση ούτε σκάνδαλο. Είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης που έχει οργανωθεί γύρω από τις τεχνολογίες εξωσωματικής αναπαραγωγής. Είναι τόσο μεγάλη η έκταση αυτής της εκμετάλλευσης, ώστε η ελλάδα έχει σήμερα καταστεί πρωτοπόρα στον τομέα αυτό σε όλη τη δυτική ευρώπη. Γιατί; Γιατί έχει στο εσωτερικό της ένα θηλυκό προλεταριάτο, ακραία υποτιμημένο, που χρόνια τώρα δουλεύει με το πιστόλι στον κρόταφο στην πορνική αγορά, στη «μαζική παραγωγή» ωαρίων ή και στα δύο.

Οι νόμοι στην ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της δυτικής ευρώπης απαγορεύουν την αγοραπωλησία ωαρίων και επιτρέπουν τη λεγόμενη «δωρεά». Όμως, η δωρεά αυτή είναι σκέτος μύθος. Καμία δεν δωρίζει τα ωάρια της για αλτρουιστικούς λόγους. Αντιθέτως, υπάρχουν εργάτριες που εξαναγκάζονται να τα πουλάνε ώστε να επιβιώσουν και λευκοί, πρωτοκοσμικοί πελάτες με μπόλικα λεφτά στην τσέπη που αγοράζουν.

Το εμπόριο ωαρίων κινείται στη μαύρη οικονομία επειδή υπάρχει ζήτηση. Ζήτηση για πολλά ωάρια. Πόσες γυναίκες όμως σήμερα είναι πρόθυμες να τα πουλάνε; Επειδή αυτή η νέα σχέση δεν έχει ακόμη εγκαθιδρυθεί ευρέως στις καπιταλιστικές κοινωνίες χρειάζεται να ανοιχτούν με τη βία οι δρόμοι για την εδραίωση της. Τη δουλειά αυτή λοιπόν την αναλαμβάνουν εργολαβικά οι μαφίες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γυναικολόγοι, επώνυμες ιατρικές κλινικές και πρωτοκοσμικοί πελάτες, βρίσκονται αγκαλιά με τους μαφιόζους. Και ιδού! Μεσούσης της κρίσης, η χώρα μετατρέπεται πανευρωπαϊκά σε παράδεισο ενός νέου τουρισμού: του αναπαραγωγικού. Σκέτο χρυσωρυχείο!

Ναι λοιπόν, πίσω από τις 60 ιδιωτικές κλινικές «υψηλής τεχνολογίας» στην ελλάδα (τις περισσότερες στον κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό) κινείται μία μαύρη οικονομία εκμετάλλευσης. Η οποία σε αυτή τη χώρα μετράει έναν τζίρο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, δίπλα σε όλες τις άλλες μορφές λαθρεμπορίου (τσιγάρων, όπλων, ναρκωτικών κλπ).

Μπορούμε λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η μαύρη οικονομία δείχνει προς το παρόν το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα.

Autonome antifa – mιγaδa

Exit mobile version