Site icon Autonome Antifa

Σύντομες οδηγίες κατανόησης ενός antifa ρολού // Antifa Patissia Galatsi Labrini

  1. Ο παρακάτω τοίχος είναι ένας αληθινός τοίχος, όχι σαν του facebook. Οπότε το μήνυμά του δε θα χαθεί στον καταρράκτη με post από γάτες και memes. Ούτε θα προκαλέσει τις “αντιδράσεις” που οι μηχανικοί του Zuckerberg έχουν προβλέψει. Αυτός ο τοίχος είναι σε μια γειτονιά. Οπότε κάθε φορά που κάποιος θα περνάει από το σημείο και θα βλέπει “Όχι άλλες εξακριβώσεις”, κάθε φορά θα κάνει trigger την μνήμη του για να καταλάβει τι στο διάολο σημαίνει το σύνθημα.
  2. Οι γειτονιές δεν είναι καλές ή κακές. Οι γειτονιές δεν είναι μόνο αφεντικά ή μόνο εργάτες. Οι γειτονιές δεν είναι γεμάτες φασίστες, ούτε μόνο δικοί μας. Οι γειτονιές είναι πεδία πόλωσης, άρα όσα λέμε είναι για να ενισχύσουμε την πλευρά μας, να γουστάρουν οι δικοί μας και να στραβώνουν οι εχθροί μας.

Γι’ αυτό και επιλέξαμε να γράψουμε αυτό το σύνθημα. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι για το καλό μας και για την υγεία μας. Είναι οι τρόποι που το ελληνικό κράτος έχει επιλέξει να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση που κρατάει τουλάχιστον 10 χρόνια και συνεχώς μεταμφιέζεται σε κάτι άλλο (υγειονομική κρίση, περιβαλλοντική κρίση, κλπ). Είναι οι τρόποι που το ελληνικό κράτος με τόνους τρομοκρατίας, lockdowns, μάσκες, ουρές και σκανάρισμα πιστοποιητικών ρυθμίζει την κατανάλωση προς τα κάτω μειώνοντας δηλαδή τις εισαγωγές μπας και το “εμπορικό ισοζύγιο” παραμείνει θετικό.

Και επειδή η κρατική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης σημαίνει υποτίμηση της εργατικής τάξης, όλα αυτά τα μέτρα έχουν και έναν ρόλο πειθαρχικό. Τώρα στις δουλειές τα αφεντικά μάς βάζουν να κάνουμε την δουλειά του μπάτσου, τώρα τους έχει δοθεί ένα νέο set εντολών που πατάει στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις εξουσίας.

Οπότε ναι, αυτό το σύνθημα θέλουμε να υπενθυμίζει συνεχώς ότι τα μετρά αυτά είναι αστυνομικά μέτρα, είναι μέτρα πειθαρχικά. Αντίθετα δηλαδή με την συριζαίϊκη δίψα για ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών.

Γι’ αυτό και θα διαδηλώσουμε με αυτό το σύνθημα το Σάββατο 18/12 στις 14:00 στον Πειραιά.

Τα λέμε εκεί!


Περισσότερα στο https://antifapatissia.wordpress.com/

Exit mobile version