Site icon Autonome Antifa

Τα δάκρυα για τους παλαιστίνιους έρχονται και παρέρχονται. Η συμμαχία με το Ισραήλ παραμένει. 06.2010

Ξεχάστηκε και η «ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα»… Και μαζί της ξεχάστηκε και το παιχνίδι που έστησε το ελληνικό κράτος στην πλάτη της.

Την ίδια περίοδο με την αποστολή των πλοίων στη Γάζα (τέλη Μάη) το ελληνικό κράτος είχε συμφωνήσει να πραγματοποιήσει από κοινού με το ισραηλινό στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις. Λέγεται ότι οι ασκήσεις αυτές (Μίνωας 2010) έχουν κομβική σημασία για την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Και αυτό γιατί ο ελληνικός ουρανός έχει καταστεί προνομιακή διέξοδος των ισραηλινών μαχητικών για εκπαίδευση σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην πραγματικότητα, αυτές οι τελευταίες αποτελούν προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν και στις στρατιωτικές του υποδομές. Για την ελληνική πλευρά, οι κοινές ασκήσεις επικυρώνουν τη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, προσφέρουν πολεμική τεχνογνωσία και λειτουργούν ανασταλτικά σε σχέση με τις τουρκικές φιλοδοξίες στην περιοχή. Αυτή η συμμαχία δολοφόνων, ονομάζεται ελληνο-ισραηλινή φιλία!

Μόνο που τέτοιου είδους «φιλίες» δεν είναι τέκνα της ηθικής. Φτιάχνονται και διαλύονται στη βάση των υλικών συμφερόντων της κάθε μεριάς. Το ποιος παίρνει τι, είναι ένα ζήτημα που αλλάζει, σύμφωνα με τους συσχετισμούς δύναμης της εποχής. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν που η ελληνική πλευρά ανέβαλλε την άσκηση με το Ισραήλ, μέχρις ότου η διεξαγωγή της να συμπέσει χρονικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Με λίγα λόγια, η αποστολή των πλοίων στη γάζα ήταν αυτή που στεκόταν εμπόδιο στη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ και όχι το αντίθετο. Και το ελληνικό κράτος είχε συμφέρον να χτυπηθεί αυτή η αποστολή απ’ τον ισραηλινό στρατό! Ώσπου να συμβεί αυτό σιγόνταρε διακριτικά τους ακτιβιστές. Σκοπός του ήταν να χρησιμοποιήσει τη σφαγή προς όφελός του εθνικού συμφέροντος. Και όταν πράγματι το μακελειό συνέβη, το ελληνικό κράτος προσποιήθηκε το σοκαρισμένο, που «δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να διακόψει την αεροπορική άσκηση».

Φυσικά το σοκ του ελληνικού κράτους ήταν στημένο! Στόχο είχε να εκμεταλλευτεί τη διεθνή κατακραυγή για το μακελειό στη Γάζα και να χρησιμοποιήσει τις αντιισραηλινές εκδηλώσεις στο εσωτερικό του, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΖΑΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞY ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!!!

Εντωμεταξύ η σφαγή των Παλαιστίνιων συνεχίζεται. Και είμαστε της γνώμης ότι κανείς ακτιβιστής δεν είναι σε θέση να της εναντιωθεί αν δεν είναι πρώτα και κύρια ανθέλληνας, αν δεν είναι πρώτα και κύρια ενάντια στο εθνικό συμφέρον…

Exit mobile version