Site icon Autonome Antifa

Τεύχος 85 – Εκλογές!

Σας έχει ρουφήξει την αθώα ψυχούλα η προεκλογική περίοδος; Χαίρονται οι οπαδοί του Κούλη και γίνεστε μούσκεμα απ’ τα σάλια τους; Κλαίνε οι Συριζαίοι για το πακέτο που έφαγαν και γίνεστε μούσκεμα απ’ τα δάκρυα; Δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε τώρα που ακόμη και το τελευταίο αποκούμπι που είχε απομείνει με γνήσια λαϊκά αιτήματα αποφάσισε να προδώσει το λαό και να στηρίξει ΚΚΕ; [Εννοούμε φυσικά τις ΚΟΤΕΣ και το αίτημα για άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος]

Μην ανησυχείτε! Το περιοδικό Antifa είναι εδώ για σας. Το νέο μας τεύχος κυκλοφορεί ανάμεσα στις δύο εκλογικές διαδικασίες και ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα εκτός απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα. Να φανταστείτε ότι το ΣΚ των εκλογών που πέρασαν εμείς πήγαμε στα Γιάννενα για εκδήλωση, για να είμαστε όσο πιο μακριά απ’ τις (αθηναϊκές) κάλπες γίνεται.[1]Βλ.  Η Ασταμάτητη Καταγραφή Πάει στα Γιάννενα (ή μήπως ήταν… προεκλογική περιοδιεία;) Στην ύλη του τεύχους 85 που δεν ασχολείται με τις εκλογές λοιπόν θα βρείτε:

1. Ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος: ως γνήσιοι πολιτικάντηδες διαψεύδουμε ήδη από την αρχή την πρώτη μας προεκλογική διακήρυξη και τελικά ασχολούμαστε με τις εκλογές (για την ακρίβεια γράψαμε μια παράγραφο λίγο πριν πάει το περιοδικό για τύπωμα).

2. Τοποθετούμαστε σε άλλο ένα φλέγον προεκλογικό ζήτημα: πώς θα γίνει να μην επιτραπεί στον Κασιδιάρη να εκλεγεί, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κάτι άλλο. Τα συμπεράσματα αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας και αυτό μπορεί να το διαβεβαιώσει και ο αγαπητός Ν. Αλιβιζάτος.

 Εκτός από τις εκλογές, ασχολούμαστε με ένα ακόμη σπουδαίο δημοκρατικό δικαίωμα, τις διαδηλώσεις:

3. Λύνουμε την απορία για το πώς οργανώνονται οι «αυθόρμητες διαδηλώσεις» και καταλήγουμε πως ο μόνος που μπορεί να τις οργανώσει είναι το κράτος. Όπως και τις εκλογές· έχετε πάει ποτέ σε εκλογές σωματείου ή δεκαπενταμελούς; Απόλυτο χάος· κι αν εντοπίσετε οποιοδήποτε ψήγμα οργάνωσης από πίσω, να ξέρετε ότι κι αυτό το κράτος το έχει οργανώσει.

4. Εξετάζουμε την χρησιμότητα αυτών των «αυθόρμητων διαδηλώσεων» χρησιμοποιώντας το τελευταίο μεγάλο προεκλογικό ζήτημα που ήδη έχει ξεχαστεί: το δυστύχημα των Τεμπών. Για το οποίο ούτε σιχτιρίζουμε την έλλειψη τεχνολογίας, ούτε την ιδιωτικοποίηση, ούτε την κρατικοποίηση. Αντίθετα, περιδιαβαίνουμε στα συμφέροντα του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο εμπορικό ανταγωνισμό. Και ανακαλύπτουμε ότι αυτά δεν φτάνουν απλώς στα Τέμπη· περνάνε απ’ το Θριάσιο, την Ιταλία και καταλήγουν στην Κίνα.

5. Μιλάμε για τους κατεξοχήν ανθρώπους που ψηφίζουν στις εκλογές, δηλαδή τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για τα ζητήματά που τους ταλανίζουν. Στο τέλος απαντάμε και το γιατί ανεβαίνουν τα νοίκια, αλλά να το διαβάσετε όλο, μην πάτε απευθείας στην τελευταία παράγραφο!

6. Και μιας και λέμε για τα νοίκια, εξηγούμε και γιατί ανεβαίνει κι ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Στο πνεύμα των εκλογών, μπορούμε να πούμε ανοιχτά ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ λειτουργεί ως φόρος. Οπότε μην τον ψηφίσετε.

7. Εκτός απ’ τις «αυθόρμητες», εξηγούμε και πώς διοργανώνονται οι αυτόνομες διαδηλώσεις· που δεν είναι καθόλου «αυθόρμητες», παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη διαδήλωση που διοργάνωσε η συνέλευση autonome antifa.[2]Αυτό υπάρχει και online: https://autonomeantifa.gr/mia-aytonomi-diadilosi-me-epilektiki/ μαζί με το προεκλογικό μας βίντεο.

8. Διαφημίζουμε πωλητήριο μιας συλλεκτικής αφίσας. Δικής μας.

9. Σε περίπτωση που νομίζετε ότι σαλτάραμε και θέλουμε ψυχίατρο… για μισό λεπτάκι! Όποιος μας έχει ακούσει να λέμε ότι οι γιατροί είναι λίγο μπάτσοι, θα μπορεί να φανταστεί ότι πιστεύουμε και πως οι ψυχίατροι είναι ακόμη χειρότεροι. Ε, σερβίρουμε τέσσερις σελιδούλες που το κάνουν πιο λιανά (να και μια προεκλογική διακήρυξη την οποία συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε και μετά τις εκλογές).

10. Και μιας και λέμε για γιατρούς, έχουμε και πάλι το αγαπημένο θέμα «ΜΕΘ Αγρινίου». Μιας και το κανονικό ντιμπέιτ ήταν σούπα λοιπόν, αναλύουμε το ντιμπέιτ του πρώην διευθυντή της ΜΕΘ και της νυν διευθύντριας της ΜΕΘ. Ετούτο εδώ φαίνεται πιο πιπεράτο. Μπορεί να πάει και στ’ αλήθεια φυλακή κανείς, όχι μαλακίες.

 11. Είδαμε ότι όλες οι εφημερίδες κάνουν αναδρομές στις εκλογές των 90s γιατί τις βρίσκουν πιο ενδιαφέρουσες απ’ τις τωρινές που τις βαριούνται. Οπότε κάνουμε κι εμείς αναδρομή στη δική μας ιστορία στα 90s και τη βρίσκουμε εξίσου ενδιαφέρουσα, παρ’ όλο που με την τωρινή μας κατάσταση δεν βαριόμαστε καθόλου.

Πέρα απ’ όλα αυτά τα προεκλογικά μπαξίσια λοιπόν, να θυμίσουμε κι ότι είμαστε οι μόνοι που έχουν διατηρήσει τις τιμές στη θέση τους: 1,5 ευρώ εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Αν επιζητάτε σταθερότητα, λοιπόν, και σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίστε antifa!

ΥΓ: Πάντως, αν συμμετείχαμε στις εκλογές, ο μεγαλύτερος ψηφοφόρος μας θα ήταν ο τυπογράφος μας. Κάθε τέτοια εποχή, μας ρωτάει: «Μα καλά γιατί δεν κατεβαίνετε στις εκλογές; Κάτι ΟΚΔΕ, κάτι Ζωή Κωνσταντοπούλου και τέτοια θα τα σκίζατε».
Είχαν μεσολαβήσει βέβαια οι κάμποσες χιλιάδες αφίσες της διαδήλωσης. Οπότε τα κριτήριά του είναι κάπως υλικά. Όπως και όλων των υπόλοιπων ψηφοφόρων δηλαδή.


[1]Βλ.  Η Ασταμάτητη Καταγραφή Πάει στα Γιάννενα (ή μήπως ήταν… προεκλογική περιοδιεία;)

[2] Αυτό υπάρχει και online: https://autonomeantifa.gr/mia-aytonomi-diadilosi-me-epilektiki/ μαζί με το προεκλογικό μας βίντεο.

References
1 Βλ.  Η Ασταμάτητη Καταγραφή Πάει στα Γιάννενα (ή μήπως ήταν… προεκλογική περιοδιεία;)
2 Αυτό υπάρχει και online: https://autonomeantifa.gr/mia-aytonomi-diadilosi-me-epilektiki/ μαζί με το προεκλογικό μας βίντεο.
Exit mobile version