Site icon Autonome Antifa

Θα έπρεπε ήδη να ξέρουμε τι είναι μια κρατική προβοκάτσια, 10.2017

Η πεμπτουσία της κρατικής προβοκάτσιας είναι το επεισόδιο που έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε ως η «πτώση των δίδυμων πύργων». Το 2001, λέει, η πτώση των δίδυμων πύργων οδήγησε στη στρατιωτική εισβολή του κράτους των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Όπως όμως μάθαμε στην πράξη στα χρόνια που ακολούθησαν, στόχος της αμερικανικής εισβολής στο Αφγανιστάν δεν ήταν το «κυνήγι του τρομοκράτη», αλλά η διάλυση της Μέσης Ανατολής και η σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η κρατική προβοκάτσια δεν είναι συνεννοήσεις μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και «τρομοκρατών» που συμβαίνουν στα σκοτεινά. Είναι πρώτα και κύρια μια πολιτική μεθοδολογία που εκτυλίσσεται με τον πιο δημόσιο τρόπο.

Αυτό που χαρακτηρίζει κάθε κρατική προβοκάτσια είναι η διάλυση της σχέσης μεταξύ αιτίου και αποτελέσματος, η απόκρυψη του αιτίου και η αντικατάστασή του με ένα άλλο, εύπεπτο και πολιτικά χρήσιμο. Τα καπιταλιστικά  κράτη σχεδίαζαν ένα παγκόσμιο πόλεμο. Και μας είπαν ότι κυνηγούσαν ισλαμιστές τρομοκράτες.

Το ελληνικό κράτος δεν είναι ξένο με την πολιτική μεθοδολογία της κρατικής προβοκάτσιας.

Το 2011, η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στον Άγιο Παντελεήμονα, παρουσιάστηκε ως αιτία του πολυήμερου ρατσιστικού πογκρόμ που ακολούθησε. Στην πραγματικότητα, το πογκρόμ είχε ως στόχο την πειθάρχηση των μουσουλμάνων εργατών της περιοχής και διεξάχθηκε από μία συμμαχία ναζιστών, μαφιόζων και αστυνομικών του τοπικού Α.Τ. .

Το 2012, η «προστασία της ελληνικής οικογένειας» παρουσιάστηκε ως αιτία του κυνηγιού και της διαπόμπευσης των οροθετικών εκδιδόμενων. Στην πραγματικότητα το κυνήγι των εκδιδόμενων είχε στόχο την καταγραφή των κατώτερων στρωμάτων, την επικερδή δραστηριοποίηση των αρμόδιων ΜΚΟ, την εκλογική ανάδειξη του αρμόδιου υπουργού και τον έλεγχο των κυκλωμάτων μαστροπίας.

Το 2017, μια αδέσποτη σφαίρα παρουσιάστηκε ως αιτία του πογκρόμ κατά των Ρομά στο Μενίδι. Στην πραγματικότητα το πογκρόμ είχε στόχο τον έλεγχο των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, την επικερδή δραστηριοποίηση των αρμόδιων ΜΚΟ, τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των Ρομά σε επιδοτούμενα στρατόπεδα.

Το ελληνικό κράτος δεν είναι ξένο με την πολιτική μεθοδολογία της κρατικής προβοκάτσιας.

Καλό είναι να το θυμόμαστε, ειδικά τώρα που διάφοροι Έλληνες αρμόδιοι έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με την πεμπτουσία της κρατικής προβοκάτσιας που ανακαλύφθηκε το 2001.

Για κάποιο λόγο, έχουν αρχίσει να μιλούν δημοσίως για «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Exit mobile version