Site icon Autonome Antifa

Υψηλή τέχνη στην Εθνικής Αντιστάσεως από το Antifa V // 12.20

Με πολλή χαρά είδαμε στις στάσεις των λεωφορείων στην Καισαριανή τα έργα τέχνης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του grdesign με θέμα “Covid19”. Θαυμάσαμε το μοναδικό τρόπο με τον οποίο, σε ένα τόσο ελεύθερο θέμα, όλοι οι καλλιτέχναροι στον διαγωνισμό λέγανε ακριβώς το ίδιο πράγμα – δηλαδή θα βγαίνεις από το σπίτι μόνο για να δουλεύεις, και θα βγάζεις το σκασμό. Τα έργα τέχνης καθαυτά ήταν τέτοιας απαράμιλλης ομορφιάς που μας θάμπωσαν! Αυτή η λεπτή αισθητική – συνδυασμός δελφινάριου και χούντας Συνταγματαρχών μας άφησε σχεδόν αποσβολωμένους!

Λέμε σχεδόν, γιατί μόλις μαζέψαμε τα σαγόνια μας από το πάτωμα σκεφτήκαμε το αυτονόητο: γιατί να μην συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτό τον φοβερό διαγωνισμό; Πήραμε λοιπόν τους μαρκαδόρους μας, τα χαρτόνια μας και σχεδιάσαμε κι εμείς έργα τέχνης με θέμα όχι μόνο τον Covid19, αλλά και αυτούς που σπονσοράρει το κράτος για να κάνουν εγκεκριμένη τέχνη για τον Covid19.

Για όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό του grdesign, έχουμε να πούμε τα εξής: κάθε χούντα έχει την τέχνη που της αξίζει. Έτσι και αυτή που ζούμε σήμερα: μπορεί να μην έχει σβάστικα, από τέχνη όμως έχει μπόλικη – κι ας είναι για τα σκουπίδια. Κατά τα άλλα, καλλιτέχνες του φοβερού αυτού διαγωνισμού, συγχαρητήρια! Ελπίζουμε να σας βρούμε και από κοντά για να σας δώσουμε το βραβείο που έχουμε φυλαγμένο για σας, γιατί όπως λέει και το τραγούδι που σας αφιερώνουμε,

Όταν με βλέπεις και περνώ
από τη γειτονιά σου
πρέπει να το σακκουλευτείς πως θα βρεις το μπελά σου

Άντε και καλή αντάμωση!


Περισσότερα στο antifav.wordpress.com

Exit mobile version