Site icon Autonome Antifa

Οι εικοσιεννιά κατασκευαστές του δικαιώματος στη διασωλήνωση και γιατί το βουλώσανε από τον Δεκέμβρη

— Αντηχεί Ringtone X Files

Μπάμπης ο Αυτόνομος (ΜοΑ): Έλα ρε!

Antifa: Έλα, καιρό έχουμε να τα πούμε.

ΜοΑ: Κάμποσο καιρό, αλλά και πάλι δεν έχω νέα.[1] Εκτός που τελικά βρήκαμε μια μόντα για να μπορώ να παίρνω καφέ από το κυλικείο του ΨΝΑ Δαφνί δίχως να βάζω μάσκα.[2]

Antifa: Α ναι; Τι συμβιβασμό;

ΜοΑ: Κάθομαι απ’ έξω κι αυτοί μου τον πετάνε.

Antifa: Σοβαρά μιλάς; Και πώς σου πετάνε τον καφέ και δεν χύνεται;

ΜοΑ: Είναι φρέντο καπουτσίνο τίγκα στα παγάκια, αλλά βασικά το αφρόγαλα είναι πάντα χτεσινό, οπότε έχει γίνει μπετόν αρμέ και τα κρατάει όλα στη θέση τους. Κατάλαβες, τα παγάκια παίζουν το ρόλο της μπετόβεργας. Μετά περιμένω λίγο να λιώσουν τα παγάκια και το πράγμα μαλακώνει.

Antifa: Α, μπράβο ρε, να κατοχυρώσεις πατέντα. Κατά τα άλλα τι κάνεις;

ΜοΑ: Σερφάρω και σκρολάρω, στη ζούλα φτύνω χάπια. Γράφω και καμιά μαλακία, ξέρεις, για να κρατιέμαι σε εγρήγορση.

Antifa: Και; Κατάλαβες τίποτα;

ΜοΑ: Ναι ρε, κάτι είχα να σου πω. Αφορά το ζήτημα με τις ΜΕΘ.

Antifa: Τι έγινε με το ζήτημα με τις ΜΕΘ;

ΜοΑ: Όπως ξέρεις, εδώ που είμαι, είναι δύσκολο να πάρω το έντυπο, οπότε αρκούμαι στο site, και κατά τα άλλα γκουγκλάρω. Ε, το ξέρεις ότι, από την ώρα που βάλατε το preview με τον Νταρθ Βέιντερ,[3] τα αριστερά διαδικτυακά αιτήματα για ΜΕΘ μειώθηκαν κατακόρυφα;

Antifa: Α, όχι, δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Εσύ πού το κατάλαβες;

ΜοΑ: Έγραψα στη μπάρα της γνώσης «ΜΕΘ πουθενά», και έχω την εντύπωση ότι εμφανίζεται όλο και λιγότερο από τις αρχές του Δεκέμβρη και μετά.

Antifa: Και τι; Λες να φταίει που βγήκαμε κι είπαμε ότι ο Νταρθ Βέιντερ φοράει μόνιμη ΜΕΘ;

ΜοΑ: Να σου πώ, το σκέφτηκα. Εντάξει, αναγνωρίζω ότι είναι μια σκέψη που την κάνουμε εμείς, και πάντα πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός όταν οι σκέψεις που κάνει για τον εαυτό του καταλήγουν σε θετικά συμπεράσματα. Παρόλ’ αυτά, νομίζω ότι, ναι, είναι δυνατόν οι αριστεροί να το βούλωσαν για λίγο επειδή είδαν ένα ποστ. Η σκέψη δεν είναι τόσο άνω ποταμών. Πρέπει κατ’ αρχήν να έχουμε υπ’ όψη ότι η κατάθεση της γραμμής για την υπεύθυνη επαναστατική αντιμετώπιση της γρίπης, δεν είναι παρά μικρό υποσύνολο των προπαγανδιστικών εργασιών που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή. Ξέρεις, στη χώρα δεν υπάρχουν μόνο τα νυν και πρώην μέλη επαναστατικών οργανώσεων, υπάρχει κι ένα σωρό άλλος κόσμος. Οπότε, πόσοι λες να είναι οι λεβέντες που τόσους μήνες ρίχνουν τη γραμμή για την υπεύθυνη επαναστατική αντιμετώπιση της γρίπης; Δεν τους κόβω για πάνω από καμιά σαρανταρέα. Ε, αυτοί οι… ας πούμε 29 κατασκευαστές της υπευθυνης γραμμής (από «δικοί μας δημοσιογράφοι» μέχρι «δικοί μας φουκωικοί»), επειδή αυτή είναι η δουλειά για την οποία πληρώνονται (μεταφορικά μιλώντας πάντα), προφανώς θα κοιτάζουν όλοι μαζί το σάιτ σας κάθε μέρα, μη και γίνει καμιά μαλακία. Εν τω μεταξύ, πρέπει επίσης να λάβεις υπ’ όψη ότι δεν πρόκειται για τίποτα φωστήρες. Φαντάζομαι ότι απλά κοιτάζουν τι λέει ο Σύριζα, είτε από πρώτο, είτε από δεύτερο χέρι, και μετά πάνε και λένε το ίδιο, δίχως να χρειάζεται περαιτέρω συνεννόηση. Έτσι είναι που τον Μάρτη άρχισαν να χύνουν σάλια για τις ΜΕΘ τόσο άμεσα και συγχρονισμένα, ενώ στην πραγματικότητα ιδέα δεν είχαν τι είναι αυτούνο το «ΜΕΘ».

Antifa: Αυτό το «29 κατασκευαστές», κάτι μου θυμίζει.

ΜοΑ: Α ναι; Να πας να το κοιτάξεις.[4] Που λες, όταν είσαι τέτοιος άνθρωπος, ας πούμε semi-pro, και έρχεσαι σε επαφή με αυτά που γράφονται στο σάιτ, κάποια στιγμή μαθαίνεις να φυλάγεσαι. Τη μια έχεις σερβίρει στους… φόλοβερς ένα κάρο μαλακίες και το σάιτ σε βγάζει σέντρα. Την άλλη κάποιος… φόλοβερ κουβαλιέται με απορίες που τις έχει αποκτήσει… επίσης διαβάζοντας το σάιτ, κι εσύ πρέπει να συμμαζέψεις. Λάβε επίσης υπ’ όψη ότι η εικόνα του αντικαπιταλιστή παντογνώστη μπορεί να ραγίζει ευκολότερα στις μέρες μας, γιατί αυτό που πέφτει πάνω της κάθε μέρα δεν είναι η «αλήθεια» – είναι τα υλικά ζόρια. Φαντάσου τώρα έναν τέτοιο άνθρωπο να βλέπει στο σάιτ των αυτόνομων το «Ο Νταρθ Βέιντερ έχει ενσωματωμένη ΜΕΘ». Πρώτον, από μέσα του ξέρει ότι τόσους μήνες κρώζει για τις ΜΕΘ δίχως να έχει ιδέα τι σκατά είναι οι ΜΕΘ. Δεύτερον, έχει ξαναπακετωθεί από το σάιτ των αυτόνομων – η όλη εμπειρία πρέπει να είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη, τόσο για όποιον αντιγράφει Σύριζα και μετά τα λέει για δικά του, όσο και για τους φασαίους που αντιγράφουν το σάιτ και μετά τα λένε για δικά τους. Τρίτο και καλύτερο, το «Νταρθ Βέιντερ – ενσωματωμένη ΜΕΘ» είναι κρυπτικό – υπονοεί ότι εδώ υπάρχουν ένα κάρο πράγματα που ο κινηματικός αναλυτής δεν τα ξέρει και δεν μπορεί να τα φανταστεί. Οπότε ο κινηματικός αναλυτής, που έχει καεί κι άλλες φορές η γούνα του, αράζει μέχρι να δει τι ακριβώς παίζει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το «Νταρθ Βέιντερ – ενσωματωμένη ΜΕΘ» θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικότερο από το καθαυτό κείμενο που… τι υποστηρίζει;

Antifa: Ότι ζητώντας «κι άλλες ΜΕΘ» δίχως να ξέρουν τι σκατά είναι οι «ΜΕΘ», οι εικοσιεννιά κατασκευαστές του δικαιώματος στη διασωλήνωση συνέβαλαν στη θανάτωση εκατοντάδων γηραιών συμπολιτών μας· με βασανιστήρια.

ΜοΑ: Ε ναι, μια από τις συνηθισμένες μετριοπαθείς μας θέσεις. Εκτός και αν είσαι ο ένας από τους εικοσιεννιά.

Antifa: Κατάλαβα… Απλά μου φαίνεται κάπως… αυτάρεσκο.

ΜοΑ: Εντάξει, μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς. Σκέψεις από το Δαφνί – κι άσε να τις πάρει ο αέρας. Άμα γουστάρεις, έχω σκεφτεί και άλλη εκδοχή, μη σου πω και περισσότερο πιθανή, περί του γιατί οι αριστεροί σταμάτησαν να ζητάνε ΜΕΘ.

Antifa: Α, για πες!

ΜοΑ: Να, ίσως απλά ο Σύριζα να αποφάσισε να δείξει μια κάποια εθνική υπευθυνότητα γύρω από το ζήτημα. Εδώ πλέον δεν μιλάμε για τους εικοσιεννιά κατασκευαστές – εδώ έχουμε να κάνουμε με πρώην και μελλοντικούς υπουργούς υγείας, μαζί με τους συμβούλους τους. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πραγματικοί κατασκευαστές της υπεύθυνης επαναστατικής αντιμετώπισης της γρίπης, γνωρίζουν ότι για να αγοράσει το ελληνικό κράτος «κι άλλες ΜΕΘ», θα πρέπει να τις εισάγει πληρώνοντας κάποιον άλλο που έχει τη δυνατότητα να τις κατασκευάσει. Ας πούμε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Πιθανόν να ήλπιζαν ότι το γερμανικό κράτος θα επιχορηγούσε την βιομηχανία του, παρέχοντας κάποιου είδους «ευρωπαϊκά κονδύλια» για την αγορά «ΜΕΘ» σε τυχάρπαστα κράτη που συμμετέχουν στην Ε.Ε. δίχως να διαθέτουν βιομηχανία. Ποντάριζαν ότι το αίτημα θα ικανοποιούνταν συντόμως, και αυτοί θα έβγαιναν στον Κούλη από -ξέρω ‘γω;- τ’ αριστερά, σε στυλ «τα λέγαμε εμείς». Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησαν ότι τα κονδύλια αργούν, οπότε το αίτημα «κι άλλες ΜΕΘ» μετατρεπόταν σε αντιπατριωτική έκκληση για αύξηση των κρατικών δαπανών προς όφελος ξένων βιομηχανιών. Πιθανόν αυτό να είναι επαρκές κίνητρο για τη συγκράτηση των επαναστατικών αιτημάτων. Η συνεννόηση με τους «δεξιούς» γύρω από το ζήτημα θα μπορούσε να έχει γίνει τότε που τσακώνονταν δημοσίως με τον Γεραπετρίτη γύρω από το τι ακριβώς σημαίνει «περισσότερες ΜΕΘ».[5] Αν δεν κάνω λάθος άλλωστε, ήταν αυτή η συζήτηση που σας ώθησε να ασχοληθείτε (επιτέλους) με το θέμα. Πάντως, άπαξ και έγινε η συνεννόηση, οι εικοσιεννιά κατασκευαστές που λέγαμε πριν, αρκεί απλά να κοιτάξουν τι λέει το κόμμα και να συμμορφωθούν. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η εξάλειψη του «δικαιώματος στη διασωλήνωση»[6] από τον επαναστατικό λόγο, θα μπορούσε να έχει λάβει χώρα δίχως τη δική σας συμβολή. Όχι από ανασφάλεια, αλλά από αγνό πατριωτισμό.

Antifa: Α, πολύ καλύτερα έτσι.

ΜοΑ: Ε, ναι, ας μην αναλάβουμε την ευθύνη για ετούτη την… πτώχυνση του ελληνικού δημόσιου λόγου σχετικά με την πανδημία (γελάει μόνος του σα μαλάκας – ακούγεται ηχώ από διάδρομο – αποτέλεσμα φρικαλέο). Τουλάχιστον τη γλύτωσαν ένα σωρό γέροι – προς το παρόν. Λοιπόν, σ’ αφήνω γιατί ο καφές είναι έτοιμος.

Antifa: Πού το ξέρεις;

ΜοΑ: Το τεστάρω με το καλαμάκι. Άμα το κουνάς γύρω γύρω και δεν τσακίζει, είναι κομπλέ.

— Τέλος της συνδιάλεξης —


[1] Η τελευταία εμφάνιση του Μπάμπη έγινε τον Νοέμβρη. Τότε είχαμε χρησιμοποιήσει σελίδες από το ημερολόγιό του για να μπαλώσουμε κάτι κενά: «Οι Θεσσαλονικείς ανησυχούν», εδώ https://autonomeantifa.gr/agapimeno-moy-imerologio-selides-apo/. «Τι να ‘ναι αυτός ο antifa;», και «Ο μεγάλος Ασθενής», εδώ https://autonomeantifa.gr/agapimeno-moy-imerologio-o-megalos-as/.

[2] Οι αρχικές προσπάθειες του Μπάμπη να αγοράσει καφέ από το κυλικείο του ΨΝΑ Δαφνί περιγράφονται στο «Οδηγίες Αντιμετώπισης του Κορονοϊού (κι άλλες)», Antifa, #72.

[3] Εννοεί το «Εκεί που Ανθρώπινο Ον δεν Έχει Πατήσει το Πόδι του»

[4] Τελικά το «29 κατασκευαστές» μας θύμιζε ετούτο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=W5RjvPlNRnM. Προσέξτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο γιατί α. τα video links πρέπει να παρακολουθούνται ολόκληρα, αλλιώς πέφτει φωτιά και σε καίει, και β. Το πράγμα έχει και ήρωα με λευκή μπλούζα που συνδυάζεται αριστοτεχνικά με το έμφυλο ζήτημα. Το σύνολο μπορεί να υποψιάσει τον θεατή ότι οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες, ούτε τόσο καινούριο πράμα είναι, ούτε τόσο φιλικό προς το κίνημα. Το κόλλημα του Μπάμπη με τα πλυντήρια διερευνάται από τον Μιχάλη Φουκώλη τώρα που μιλάμε.

[5] Γι’ αυτό το ξεχασμένο ζητηματάκι και τα όσα διαφωτιστικά ειπώθηκαν, δείτε «Πυρά μετά τις Δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ: Τυμβωρυχία η Γραμμή της Ν.Δ.», Εφημερίδα των Συντακτών, 24/11/2020. Εδώ https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/269994_pyra-meta-tis-diloseis-gerapetriti-gia-tis-meth-tymboryhia-i-grammi. Σε περίπτωση που δεν σας φαίνονται και τόσο διαφωτιστικά, περιμένετε μέχρι να δημοσιεύσουμε στο site τις σχετικές εξηγήσεις, ή αναζητείστε το τεύχος 73, που εξαντλήθηκε, οπότε δεν θα το βρείτε.

[6] Όσες απορείτε για το τι διάολο είναι το δικαίωμα στη διασωλήνωση, μπορείτε να δείτε το Ντάνι Βέργου, «Όλοι Αξίζουμε να Έχουμε μια Ευκαιρία στη Διασωλήνωση»Εφημερίδα των Συντακτών, 28/9/2020.

Exit mobile version