Site icon Autonome Antifa

Open mics στο κτήμα Δρακοπούλου από το Antifa Patissia

Όλο κοιτάνε προς τα δω κι ανησυχούν, πως βρέθηκαν εκεί, αυτοι οι αλήτες;

Μιά βδομάδα αφού είχαμε διοργανώσει με τους υπόλοιπους antifa πυρήνες το live και την διαδήλωση στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή, περάσαμε τόσο όμορφα, που είπαμε να το επαναλάβουμε. Αυτή την φορά βρεθήκαμε με συντρόφους και φίλους μας απ’ τα Πατήσια και τις γύρω περιοχές και διοργανώσαμε ακόμα ένα open mics στο Κτήμα Δρακοπούλου.

Εκεί που διάφοροι καλοθελητές βλέπουν “κωρονοπάρτι”, εμείς βλέπουμε μια ευκαιρία για συνάντηση
και έκφραση της εργατικής νεολαίας, μακριά από κρατικά ή μικροκομματικά αιτήματα, σε μια εποχή που η μουσική έχει και τυπικά απαγορευτεί στον δημόσιο χώρο, με πρόσχημα κάποιον ιό. Η ανάγκη όλων και κυρίως των νεότερων φίλων μας για μια συναυλία μετά από ένα χρόνο απανωτών απαγορεύσεων, ήταν εμφανής καθόλη την διάρκεια και των 2 σκηνικών, γι’ αυτό και σκοπεύουμε να το επαναλαμβάνουμε τακτικά σε διάφορες καβάτζες της περιοχής μας, κάτω απ’ την μύτη των μπάτσων και των ρουφιάνων τους.

Η καπιταλιστική κρίση οξύνεται και μαζί μ’ αυτήν η εποχή και οι συνήθειες μας αλλάζουν ραγδαία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κρατήσουμε ζωντανές -κι αν χρειαστεί- να ξαναχτίσουμε βήμα-βήμα τις προϋποθέσεις για την επιβίωση μας. Να μην παραδώσουμε αμαχητί τις κουλτούρες μας και τους τρόπους που είχαμε βρει μέχρι τώρα για να την παλεύουμε εντός μιας κοινότητας. Είτε αυτό λεγόταν γήπεδο, είτε λεγόταν συναυλία, είτε πλατεία, είτε παρέα ή πολιτική οργάνωση. Δεν είναι σκέτο διασκέδαση ή “ξεκαύλωμα”. Είναι η επιτακτική ανάγκη να σπάσουμε την απομόνωση και το φόβο που έχουν πλακώσει τις ζωές μας. Να συζητήσουμε με τους δικούς μας και να βρούμε συλλογικές λύσεις και απαντήσεις για ότι σύμβαινει εδώ και ενάμιση χρόνο, μακριά απ’ την διαμεσολάβηση κομμάτων και social media. Δεν είμαστε διοργανωτές κωρονοπάρτι, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον ζωτικό μας χώρο, χωρίς να περιμένουμε πότε και με ποιούς όρους θα μας επιτρέψουν το κράτος και οι αριστεροί να ξαναβρεθούμε μεταξύ μας. Support your local park!

Exit mobile version